Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, odun dışı orman ürünü kabul edilen kestane, ıhlamur ve defne yetiştiriciliğinin, odundan daha fazla gelir getireceğini söyledi. Coşkun, odun dışı orman ürünlerini işleyerek ihraç etmek istediklerini dile getirdi.
Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şubesi’nin yeni kurulduğuna dikkat çeken Coşkun, odun dışı orman ürünlerinin, odundan daha fazla gelir getirebilecek bir alan olduğunu ifade etti.
Orman kaynaklarını en iyi şekilde yönetmeleri gerektiğinin altını çizen Coşkun, “Odun dışı orman ürünleri hususunda iki konunun çok önemli olduğunu düşünüyorum; sağlıklı bir envanterin yapılması ve bu ürünleri işleyerek ihraç etmektir.” dedi.
Bursa bölgesinin odun dışı ürünlerde kestane, ıhlamur ve defne örneğinde olduğu gibi marka konumuna yükseldiğini belirten Coşkun, buna benzer birçok ürün bulunabileceğini ifade etti. Sanayi merkezlerinin ortasında olan Bursa’da yeni keşfedilen bir ürünü işleme sıkıntısı olmayacağını kaydetti.
Bölgedeki odun dışı orman ürünleri potansiyelinin ortaya çıkartılması için talimat veren Coşkun, bu ürünlerin işlenerek ihraç edilmesinin önemine işaret etti. Coşkun, bu amaçla Kurşunlu’da bir tesisin düzenlenebileceğini ya da diğer ilçelerde arazi tahsisi yapılarak işleme tesisi kurulabileceğini sözlerine ekledi.
Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Turgut Keskin ise bu ürünlerin çeşitliliğinin artırılması ve işlenmesi konusunda kısa süre içinde önemli adımlar atılacağını dile getirdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz