YURTHABER

Osmaniye
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

OGİAD üyesi işadamları Kuzey Irak’tan umutlu döndü

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri, gezi ve ticari görüşmeler yapmak üzere gittiği Kuzey Irak’tan...

OGİAD üyesi işadamları Kuzey Irak’tan umutlu döndü

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri, gezi ve ticari görüşmeler yapmak üzere gittiği Kuzey Irak’tan umutlu döndü.
Dernek üyesi işadamlarıyla Kuzey ırak’a bir dizi temas ve görüşmelerde bulunan iş adamları Irak’ta Süleymaniye, Erbil, Dahok, Halepçe’yi gezerek buralarda iş fırsatlarını ve ticari potansiyelleri yerinde inceleme fırsatı buldu.
Gıda, tarım, inşaat, mobilya gibi sektörleriyle yakından ticari iş görüşmeleri gerçekleştiren OGİAD üyeleri Kuzey Irak’lı iş adamlarından bilgi aldı.
Yatırım fırsatlarının değerlendirilmesinin Osmaniyeli İşadamları için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden OGİAD Genel Sekreteri Servati Çatalbaş iş adamlarının bu bölgeye çok karlı yatırım yapabileceklerini söyledi.
Çatalbaş, “Kuzey Irak’ta çok ciddi firmalar var, ticari yönden bakir bir alan diyebiliriz. Büyük bir ticari pay var. En kısa zamanda daha kalabalık bir işadamı ekibiyle tekrar gideceğiz. Orada ciddi bir iş forumu düşünüyoruz. Ayrıca Kuzey Irak’ta açılan Türk Okulları sayesinde halkın Türkiye’ye ve Türk İnsanına karşı büyük teveccühleri olduğunu müşahede ettik. Oluşan bu olumlu imajın değerlendirilmesi adına Osmaniye’li iş adamlarımıza çağrıda bulunuyorum. Kuzey Irak’ı değerlendirelim” dedi.
Geziye katılan iş adamlarından Mehmet Dağ, "Tarım sektöründe bakir arazilerin çokluğu ve verimli arazilerin işlenmemiş olması Osmaniyeli tarım yatırımcısına büyük fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatı işadamlarıyla birlikte değerlendirip tekrar yatırım için Kuzey Irak’a gideceğiz” dedi.
Gıda sektöründe faaliyet gösteren Cemil Köksal ise “Kuzey ırak gibi her türlü gıda sektöründe dışa bağımlı bir ekonomiye sahip ülkede gıda ve temizlik maddesinin gönderilebilir. Restaurant ve lokanta işletmeciliği ile birlikte kuru gıda paketlemesi ve pazarlaması yapılabilir” diye konuştu.
Ticari görüşmeler yapan Osmaniyeli heyet bunun yanı sıra Kuzey Irak’ta birçok tarihi ve turistik yerleri de gezerek stres attı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler