YURTHABER

Kırşehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenciler uluslararası proje ile "müzik şehri" Kırşehir'i anlattı

Öğrenciler uluslararası proje ile "müzik şehri" Kırşehir'i anlattı

KIRŞEHİR (AA) - UNESCO tarafından müzik dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınan Kırşehir'de öğrenciler, uygulanan uluslararası proje ile kentin kültürel değerlerini ve bozlak ustalarını tanıttı.

Uluslararası alanda okulların projelerini paylaştığı ve yardımlaştığı "eTwinning" platformunda paylaşılan "Benim Şehrim Benim Kimliğim Projesi"ne Türkiye, Romanya ve Ürdün'den 12 okulun öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Esma Çetinkaya öncülüğünde yürütülen projeye katılan farklı illerdeki okulların öğrencileri, öğretmenlerinin katkılarıyla şehirlerinin gelenekleri, tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili görseller hazırladı.

Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş, Hacı Taşan, Şemsi Yastıman gibi ustaların hayat hikayeleri ve yaptığı çalışmalar ile şehrin gelenekleri, tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili görseller hazırlayan Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, çevrim içi programlar ve sosyal medya hesaplarından Türk ve yabancı ortak okulların öğrencileriyle paylaşım yaptı.

Esma Çetinkaya, AA muhabirine, bu proje ile adeta Kırşehir'in bir kültür elçisi gibi çalışma yaptıklarını söyledi.

Öğrenciler arasında şehir kültürünü tanıtmaya gayret ettiklerini vurgulayan Çetinkaya, "Kırşehir'in bütün kültürel özelliklerini, gençlerin kimliği üzerine nasıl etki sağladığını, gençlerin geleneklere ve göreneklere nasıl baktığını anlattık. Şehrin kültürünün tanıtımına önem verdik. Burada biz kültürler arası iş birliği yapmaya çalıştık, bir nevi kültür elçiliğini üstlendik. Kırşehir'i dünyaya tanıtmaya çalıştık." dedi.

Bu projeyi yapmaktaki en büyük amaçlarından birinin de Kırşehir'in UNESCO tarafından müzik dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınması olduğunu anlatan Çetinkaya, "Bir Kırşehirli olarak kentimizi nasıl tanıtabiliriz diye düşündük. Türkiye'den ve yurt dışından ülkelerdeki okulları da dahil ederek Kırşehir'in kültür elçiliğini yapmaya çalıştık. İkisi yabancı 12 okul katıldı." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler