MERSİN (İHA) - Mersin'de, Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği seminerlerde 2006 yılı içerisinde 35 okulda toplam 5 bin 576 öğrenciye uyuşturucu ve zararları konusunda eğitim verildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'nde görevli Başkomiser Serhat Cora ve Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Zafer Öztürk'ün verdiği seminerlerde, gençlerin uyuşturucuya nasıl başladığı konularıyla birlikte, uyuşturucunun zararları, birey ve toplum üzerindeki etkileri anlatıldı.
Halk Sağlığı Uzmanı Zafer Öztürk, özellikle tütün bağımlılığı ve sigaranın zararlarını anlattığı konuşmasında, başta sigara olmak üzere, alkol ve uyuşturucu madde kullanımının beraberinde getirdiği bireysel tahribatın, toplumun temel direği ve dinamik yüzü olan gençler üzerindeki etkisinin toplumsal alanda kitlesel bir yıkımın da tetikleyicisi ve habercisi olduğunu belirtti.
Başkomiser Serhat Cora ise madde bağımlılığı üzerinde genel değerlendirmelerde bulunduğu anlatımında, bağımlılık sürecinin gelişimi, uyuşturucu maddelerin insan üzerindeki ruhsal ve biyolojik olumsuz etkileri ile arkadaş çevresi ve ailenin madde kullanımındaki önemi konularında açıklayıcı bilgiler verdi.
İnsanın en önemli ve temel gerekli özelliklerinden olan yeniye ve bilinmeyene karşı duyulan ilgi ve öğrenme ihtiyacının giderilmesi yolu olarak ilk akla gelen yolun "deneme" gibi görünse de, bilimin zararlı olarak belirlediği maddeleri sırf merakı yenmek adına deneyerek zararı ile yüzleşmenin hiç de çağdaş insana yakışır bir tutum olmadığını söyleyen Cora, uyuşturucu satıcılarının özellikle hedef kitle olarak kendilerine gençleri seçtiklerini vurguladı.
Cora, madde bağımlılığının tedavisi olan bir hastalık olduğunu ve bağımlıların sağlık kuruluşlarına giderek yardım alabileceklerini belirtirken, umutsuzluğun çözümünün madde değil sevgi olduğunu, madde bağımlılığının toplumsal bir sorun ve herkesin bunun çözümünde üzerine düşen görev ve sorumluluğunun bulunduğunu kaydetti.