Kurulda konuşma yapan Bakan Çelik, bugün yeryüzündeki en büyük sermayenin insan sermayesi olduğuna dikkat çekerek, bu insan sermayesinin eğitimli olması durumunda herkesin şapka çıkaracağını söyledi. Çelik, "Biz gençleri iyi eğiterek, iyi motive ederek onları sadece Türkiye şartlarına göre değil küreselleşen dünya şartlarına göre eğitirsek ben inanıyorum ki 21. yüzyıl sloganlarda kalmayacak Türk çağının özü olacaktır" diye konuştu.
Bakanlık bütçesinin 2002 yılından beri bir numaralı bütçe olduğunu belirten Çelik, "Bu şüphesiz yeterli değil. Ekonomide bu bahar rüzgarlarıyla üniversitelere ve eğitime çok daha fazla kaynak aktarılacaktır" diye konuştu. Yurt-Kur'da en büyük değişimin 2002-2006 yılında yaşandığını belirten Çelik, yurtların artık koğuşlarla değil yıldızlı otellerle yarışacak yapıda oılduğunu söyledi. Ranzadan karyola sistemine geçildiğini belirten Çelik, "Dünyanın hiçbiryerinde bu kalitede bu kadar ucuz hizmet verilmemektedir" dedi.
Çelik, yemek konusunda da öğrencilere sabah 1.20 YTL akşam 1.80 YTL olmak üzere toplam 3 YTL katkıda bulunacaklarını belirtti. Yurt-Kur'un en büyük otel zinciri olduğunu belirten Çelik, Yurt-Kur'un bunu ticari mantıkla değil sosyal hukuk devleti mantığıyla yaptığını belirtti. Burs borcu olan öğrencilerin icraya verildiği yönündeki haberlere atıfta bulunan Çelik, "Öğrencinin icraya verilmesi sözkonusu bile değil. 1978,1982 yılından kredi borcu olan ve devletin çeşitli kademelerinde çalışan, işadamı olanlar. Onların borçları var. Onlardan alarak yeni gençlerimize burs veriyoruz" diye konuştu.
Kurul'da söz alan üniversiteleri temsil eden rektör ve hocalar sorunlarını Bakan Çelik'e iletti. Kurulda, MEB kadrosundan boş olan konjentan için üye seçimi yapıldı. Çelik'in önerdiği tek aday olan Yüksek Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Çalık, 75 üyenin 61'inin oyunu alarak üye seçildi. (İHA)