HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öğrenciye ücretsiz e-mail

Öğrenciye ücretsiz e-mail

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, her öğrenciye ücretsiz e-mail adresi verileceğini söyledi.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'nın organize ettiği 'Kişiye Özgü Öğretim Modeli' tanıtım toplantısına katılan Bakan Çelik, dünyada yaşanan gelişmelere kayıtsız kalınamayacağını belirterek, "Biz yaşadığımız dünyanın farkında olmazsak içimize kapanır bu başdöndürücü dünyanın gerisinde kalırız. Atatürk'ün gösterdiği musasır medeniyetler seviyesine içimize kapanarak, ipekböceği politikası izleyerek ulaşamayız" dedi.

Küreselleşmeye dikkat çeken Bakan Çelik, bunun inkar edilmesinin abesle iştigal olduğunu söyledi. Türkiye'de şüphesiz yeni şeylerin olduğunu ifade eden Bakan Çelik, "Egitimde küreselleşmeyi doğru algılamalıyız. Yoksa slogan atmaya devam eder diğer toplumlar alır başını gider" diye konuştu. Bakanlığı döneminde 40 yıllık müfredatı değiştirdiklerini anlatan Bakan Çelik, eğitimin sadece öğrencinin kafasına bilgi yükleme şeklinde yapılmasının demode olduğu söyledi. Çelik, "Bizim eğitimimiz ekonomiye, demokrasiye dayalı eğitim değil. Anti demokratik ülkelerde insan kereste olarak değerlendirilıyor. Eğitim kurumları ise atölye olarak kullanılıp tek tip insan yetiştiriliyor. Burası adete açık cezaevi gibidir. Demokraside ise birey esas alınır" dedi.

Deprem sonrası Pakistan'daki öğrencilere yardım edilmesi için 81 ile yazı gönderdiğini anlatan Bakan Çelik, 3 günde 12 milyon dolar yardım toplandığını belirtti. Toplantıda bir de müjde veren Bakan Çelik, 10 milyon öğrenciye en kısa zamanda ücretsiz e-mail adresi verileceğini söyledi. Öğrencilere verilen e-mail adresleri Bakanlığın sitesinin bir uzantısı olacak ve Bakan Çelik, öğrencilerle iletişime geçmek için bu adresi kullanacak.

Toplantıda bir konuşma yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel ise eğitim kurumlarında 120 bin öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Türkiye'nin dünyaya açılan bir markası olmak istediklerini belirten Yücel, bunu başarabileceklerine inandıklarını ifade etti. Kişiye özgü öğretim modelinin Bakanlığın müsade etmesi durumunda önümüzdeki dönem uygulamaya koymak istediklerini belirten Yücel, öğrencilerin ve velilerin en çok şikayet ettiği sınav konusunu da değindi. Sınav konusunda Türkiye'yi rahatlatan bir sistemin gelmediğini belirten Yücel, "Sınav sadece ülkemizde varmış gibi algılanıyor. Sınav dünyanın heryerinde var. Ama ülkemizde sınavsız hayatın ne güzel olacağı söylemlerini duyuyoruz" diye konuştu. Sınavın mutlaka olması gerektiğine işaret eden Yücel, bunun sıralama, ceza ve ödül için olmaması, öğrenme aracı olması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, kişiye özgü öğretim modeli, öğrencilerin öğrenme performanslarındaki kişisel farklıların belirlenmesi ve bu farklılıklardan yola çıkarak öğretim sürecini planlamayı hedefliyor. Yaratıcı Öğrenme Sitilleri Merkezi Direktörü Barbara Prashnig danışmanlığında ve sekiz aşamalı modelde, düzey belirleme, kariyer eğilim testi, kişisel öğrenme sitili testi, ön hazırlık programı, erken uyarı sınavı, akıllı ölçme öğrenme ve destek sistemi, öğrenme pencereleri, TV ve e-öğrenme yer alıyor.

En Çok Aranan Haberler