Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, daha önce derslere perukla girdiği gerekçesiyle ‘kınama’ cezası verdiği anaokulu öğretmenini, bu sefer de sınıf kitaplığında dini içerikli kitap bulundurduğu iddiası cezalandırdığı iddia edildi. Uyarı cezasına gerekçe olarak gösterilen evrakın da sahte olduğu öne sürüldü.
Altınova İlköğretim Okulu’nun eski anaokulu öğretmeni Münevver Melek Işık hakkında, derslere perukla girdiği iddiasıyla hakkında, Antalya Milli Eğitim Müdürü'nün oluruyla soruşturma açıldı. Soruşturma sonunda ‘kınama’ cezası verilen anaokulu öğretmeni Işık, bu sefer de sınıf kitaplığında dini içerikli yayın bulundurduğu gerekçesiyle ‘uyarı’ cezasına maruz kaldı.
Ana okulunun parasını kullandırmadığı için Altınova İlköğretim Okulu Müdürü'nün ideolojik baskısına maruz kaldığı ileri sürülen Münevver Melek Işık hakkında, derslere perukla girdiği, sınıfında dini içerikli kitap bulundurduğu, veli ve öğrencileri kasıtlı olarak zarara uğrattığı iddialarıyla geçen yılın sonunda soruşturma açıldı. 17 Temmuz 2011 tarihinde tamamlanan soruşturma sonucunda öğretmene peruk kullandığı için ‘kınama’, sınıfında dini içerikli kitap bulundurduğu için de ‘uyarı’ cezası verildi. Geçirdiği soruşturmaların ardından Mehmet Akif İlköğretim Okulu’na geçici görevle atanan Münevver Melek Işık, hakkındaki iddiayı kabul etmedi. Sınıfında dini içerikli yayın bulundurduğu iddiasıyla 9 Eylül 2010 tarihinde tutulan tutanakta öğretmenin, Muştu yayınlarına ait ‘Pamuk Dede ve Şeker Nine’, Arı Bal Bul’ adlı kitapları bulundurduğu iddia edildi. Münevver Işık, soruşturma kapsamında verdiği ifadede iddiaları reddetti. Anaokulu öğretmeni ifadesinde ‘iftira’ya uğradığını belirtti. Sınıfında bulunduğu iddia edilen kitapların kendisine ait olmadığını, istenirse kitaplarının incelenebileceğini belirtti. Ancak buna rağmen kitapları incelemek için kimse görevlendirilmedi.
Münevver öğretmenin sınıfında dini içerikli kitap bulundurduğu iddiasıyla ilgili tutulan tutanağın tarihi de dikkat çekici bulundu. Tutanak tarihinin 2010’nun Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 9 Eylül 2010 günü olduğu ileri sürüldü. Münevver Işık'ın sınıfında bulunduğu iddia edilen kitapların ise orijinal olmadığı, internetten temin edilen kitap kapaklarının fotokopileri olduğu öne sürüldü.
Muştu Yayınları’nın da bağlı bulunduğu Kaynak Kültür Yayın Grubu Genel Müdürü Hasan Kahveci ise yayınevlerinden çıkan kitapla ilgili bir öğretmene ceza verilmesine anlam veremediklerini söyledi. Kahveci, “Yayınevimizden çıkan “Pamuk Dede ile Şeker Nine Serisi”nden çıkan “Çiçek Öğrenciler”, “Meraklı Kuzu”, “Arı Balbul”, “Penceredeki Güvercinler”, “Cimcime”, “Mısır Çiçekleri”, “Pamuk Dede’nin Gülleri” adındaki kitapları okul kütüphanesinde bulundurduğu gerekçesiyle bir öğretmenin tecziye edildiğini üzülerek öğrendik. Kitaba karşı böylesine bir tavrın dünün karanlık dehlizlerinde kaldığını zannediyorduk. Maalesef bu olayın, kitaba vurgu yapıldığı, kitap fuarlarının boy boy reklam edildiği ve aydınlanmanın kitapla mümkün olabileceğinin bilincinin her geçen gün biraz daha yaygınlaştığı bir dönemde cereyan ediyor olmasından büyük üzüntü duyduk. Başlı başına bu hadise, yarınki nesillere ibretle aktarılacak vahim bir örnektir.” diye konuştu.
Kendilerini üzen esas konunun belli şahısların yönlendirmesi neticesiyle böyle bir kararın alındığını öğrendiklerini ifade eden Kahveci, çocukların emanet edildiği kurumdan böyle bir davranışın kabul edilemez olduğunu belirtti. Kitapları bulunduran kişi ile ilgili alınan bu kararın yayınevine de hakaret anlamı taşıdığını vurgulayan Hasan Kahveci, yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz