YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oıcc 3. Dijital Etkileşim Toplantısı

İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı’nın (OICC) “3. Dijital Etkileşim Toplantısı”, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde...

Oıcc 3. Dijital Etkileşim Toplantısı

İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı’nın (OICC) “3. Dijital Etkileşim Toplantısı”, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Hilton Oteli’nde başladı.

Ankara’da 3’üncüsü düzenlenen Dijital Etkileşim Toplantısı’nda teknolojilerin ve üstün nitelikli dijital uygulamaların İslam coğrafyasındaki belediye hizmetlerine aktarılması ve üyeler arasında etkin bir bilgi paylaşımına imkan tanınması ele alındı. Hilton Oteli’nde Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile OICC Genel Sekreteri Ömer Abdullah Kadi adına OICC Genel Sekreteri Yardımcısı Muhammed Hamdi Mustafa yaptı. Konuşmasına “Dünyanın dört bir yanından gelen Müslüman kardeşlerimizle kucaklaşmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum” sözleriyle başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankara’nın OICC Dijital Etkileşim Komitesi’nin 3. konferansına ev sahipliği yapmasının e-belediyeciliğe verilen önemin göstergesi olduğuna vurgu yaptı. E-belediyecilik ya da genel adıyla elektronik devlet yönetiminin bürokratik işlemleri önemli ölçüde azaltan, şeffaflığı ve verimliliği en üst düzeye çıkaran, çağdaş yönetimin en önemli argümanı olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, “Bugün insanlar ev veya ofislerinden bilgisayarlar veya mobil telefonlar ile belediye ile ilgili pek çok işlemleri çok kısa bir süre içinde gerçekleştirebilmektedirler. Bu da zaman tasarrufu yanında ulaşımdan tutun da kırtasiye malzemelerine varıncaya kadar pek çok kazanımları beraberinde getirmektedir” diye konuştu.

“354 BİN TAKİPÇİM İLE SÜREKLİ İLETİŞİMDEYİM”

Büyükşehir Belediyesi olarak e-belediyecilikteki nihai hedeflerini de açıklayan Gökçek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız belediye ile ilgili her türlü iş ve işlemlerini belediyeye hiç uğramadan elektronik ortamda en kolay ve en hızlı biçimde yapıyorlar. Bunun yanı sıra dilek ve önerilerini de gerek bana gerekse ilgili bürokratlarıma elektronik yoldan ulaştırıp en kısa zamanda cevaplarını alabiliyorlar. Böylelikle halkımızın yönetime daha aktif katılımını da sağlamış oluyoruz.”

Sosyal medyada 354 bin takipçisi ile sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Başkan Gökçek, kendisine iletilen dilek ve şikayetleri bu yolla dinlediğini ve mümkün olduğu ölçüde de cevap vermeye çalıştığını açıkladı. Belediye hizmetlerine yönelik şikayetleri anında ilgili yerlere iletip gereğini yaptırdığını ifade eden Gökçek, “Mümkünse de fotoğrafları ile kendilerine bilgi verilmesini temin etmeye çalışıyorum” dedi.

“MÜSLÜMANLAR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIKTIR”

Merkezi ABD’de bulunan Internet Marketing Associations tarafından bu çalışmaların değerlendirildiğini ve Las Vegas kentinde düzenlenen konferansta “Sosyal Medyayı En İyi Kullanan Belediye Başkanı Ödülü” ile ödüllendirildiklerini anımsatan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı gibi böyle önemli ve büyük bir birliğin bilgi işlem uzmanlarından oluşan dijital etkileşim toplantısında beklentimiz e-belediyecilik konusunda sadece başkalarının hazırladığı programları kullanmak değildir. Kendi kentlerimize, kültürlerimize ve ülke gerçeklerimize en uygun yazılımları üretmek, en iyi tecrübeleri paylaşmak adına halkımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesini en üst düzeye çıkaracak modeli oluşturmaktadır.”

“Müslümanlar her şeyin en iyisine layıktır” diyen Gökçek, “Asla mevcut durum ile yetinilmemeli, hep daha iyiye, daha güzele doğru bir yöneliş içinde olmamız gerekmektedir” mesajını verdi. Gökçek, “Ben bu inanç ile 18 yıllık belediye başkanlığı süresince yaptığım bütün proje ve faaliyetlerimde halkımın layık olduğu en kaliteli, en güzel ürün ve sistemleri taşımaya büyük bir gayret sarf ettim. Sizlerden de özellikle e-belediyecilik konusunda aynı gayreti bekliyoruz” diye konuştu.

“ANKARAMIZ TÜRKİYE’NİN EN YAŞANILABİLİR KENTİDİR”

Karar vericiler olarak bu konuda her türlü destek ve imkanı vermeye hazır olduklarını da ifade eden Başkan Gökçek, “Yeter ki bize yeni bir proje ve yeni bir öneri ile geliniz” dedi.

Gökçek, konuşmasının sonunda konuklarına Başkent Ankara’yı, özellikle tarihi ve turistik yerler ile alışveriş merkezlerini gezmelerini tavsiye ederek, “Zira Ankaramız, hızla restore edilmekte olan tarihi merkezleri, birbirinden güzel rekreasyon alanları ve alışveriş merkezleri ile açık ara Türkiye’nin en yaşanılabilir kentidir. Buradan en güzel hatıralar ile ayrılmanızı temenni ederim” şeklinde konuştu.

“Sayın kardeşimiz Melih Gökçek’e böyle anlamlı bir toplantıyı düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan OICC Genel Sekreteri Yardımcısı Muhammed Hamdi Mustafa ise, Başkan Gökçek’in Ankara kentinin gelişimi ve uyguladığı sosyal projeler ile ilgili başarılı çalışmalarının uluslararası platformda değerlendirildiğini kaydetti. Gökçek’in World Mayor adlı yarışmada dünyanın 25 belediye başkanı arasında aday olarak yer aldığını hatırlatan Mustafa, “Biz bu konuda da desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

54 ayrı ülkeden 170 üyesi bulunan OICC bünyesinde İslam başkentleri ve kent belediyelerinin e-belediyeciliğe geçmesinin teşviki için kurulan komitenin daha önce düzenlediği iki toplantısında da önemli kararlar alındığına değinen Muhammed Hamdi Mustafa, “Ortak amacımız kentlerimizi en güzel şekilde geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak” diye konuştu.

Mustafa, komitenin hedeflerini şöyle sıraladı:

“Daha önceki iki toplantıda görüş birliğine varılan, uygulamada ortak mekanizmaların yaşama geçirilmesi en önemli hedefimiz. Uygulama rollerinin belirlenmesi, tavsiyeler ışığında yeni mekanizmaların geliştirilmesi, mevcut teknolojilerin yerinde incelenmesi için belediyeler arası karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi diğer önemli hedeflerimiz arasında yer almakta.”

Konuşmaların ardından OICC’nin çalışmalarına verdiği destekten dolayı Muhammed Hamdi Mustafa, Başkan Gökçek’e şükran plaketi takdim etti. Açılış töreninin son bölümünde Gökçek, komite üyeleri ile birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

OICC’nın 2007 yılında Ankara’da yapılan 11. Genel Kurulu’nda “İslam başkentleri ve kentlerini e-belediyeciliğe geçiş için teşvik etmek ve gerekli çalışmaları yapmak amacıyla bir komite kurulması” kararı alınmış ve bu doğrultudaki toplantıların ilki 2008 yılında Ankara’da, ikincisi ise Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan kentinde düzenlenmişti. Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Malezya, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Fas, Sudan ile 3 üniversiteden 15 uzmanın yer aldığı Dijital Etkileşim Komitesi’nin 3. toplantısı, 2 gün devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler