Tırnaklarınızın güzel görünmesi, giysiniz ve takılarınızla uyumuyla göz alması için harcadığınız dakikalar... Bir de kuruması için harcadıklarınız... Bu 'kuruma anları'nı kısaltmanın, ellerinizi ful kapasite kullanabildiğiniz anlara hızla geri dönmenin bir yolu yok mudur?
Elbette var. Tabii bir kısmı kulaktan kulağa yayılmış, bir kısmı da gerçek hayatta pek işe yaramıyorlar. Ama forumlar ve güzellik bloglarındaki önerilerin bazıları halâ gerçekçi, hakikaten size zaman kazandıracak cinsten!
Bunlardan ilki; oje katmanlarını daha ince tutmanız. Basitçe anlatacak olursak; 2 kalın katman yerine, 3-4 ince katman sürmeli; her katman arasında birkaç dakikalık bir kuruma süresi bırakmalısınız. Daha fazla zaman harcayacaksınız gibi görünüyor, değil mi? Oysa üç ince katmanın ayrı ayrı kuruma sürelerini beklemek, 2 kalın katmanın toplam kuruma süresinden çok daha kısa sürer!
Çünkü ince katmanlar hava ile daha rahat temas edeceği için çok daha hızlı kurur, kalın katmanların ise iç kısımları kuruyuncaya kadar misli misli süre geçer...
Saç kurutma makinası!
Güzellik salonlarının taktiklerinden biri de ojenin kuruması için fan kullanmalarıdır. Bu taktiği niye evinizde uygulamayasınız ki? Ama uygulayamıyorsunuz, biliyoruz. Saç kurutma makinasını ojelerinize ne zaman yaklaştırsanız ojelerinizin kuruması yavaşlıyor, tırnaklarınız ısındıkça süre artıyor, canınız sıkılıyor.
Artık canınız sıkılmasın, çünkü işin sırrı saç kurutma makinasını soğuk moduna ayarlamakta! Saç kurutma makinası ojeleriniz üzerindeki hava sirkülasyonunu arttıracağı için kurumasına yardımcı olsa da, sıcak hava yüzünden ojeleriniz soğuyamaz, sertleşemez. Saç kurutma makinasını soğuk modda kullanmak ojeleriniz için mükemmel kombinasyon olacaktır :) - - - - - -
Elinizi buz gibi soğuk suya daldırmak da bir seçenek :)
Ojeyi sahip olduğu ısıyı kaybetmesi, yani soğuması sertleştirir. Üflemek, fanın (veya soğuk moddaki saç kurutma makinasının) altına tutmak gibi taktikler de zaten bunu yapar, ojenizin ısısını alır.
Oje sürmeden hemen önce bir kaba buz ve soğuk su doldurmanız, ojeden hemen sonra parmaklarınızı bu kaba batırıp bir dakika kadar beklemeniz de aynı işlevi görecektir :) Üstelik bu yöntem ojenizin hem üstünü, hem de iç kısmını harika soğutacağından dolayı ojenizde katiyen kabarcık ve benzeri şekil bozuklukları yaşamazsınız!
Bu arada, aynı taktik ojenizi çıkarmak için de geçerli... Ellerinizi bir dakika kadar sıcak suda tuttuktan sonra oje temizliğine başlamak size epey zaman kazandıracak :)
Biraz da ürünlerden bahsedelim... Oje kurutucu (Quick-Dry Top Coat) kullanabilirsiniz. Ama:
...bu ürünü kullandığınızda ojenizin iç kısmının halâ sıvı olabileceğini, tırnağınızın yüzeyinde akabileceğini, oje kurutucu katmanın altında bazı kabarcıklara ve şekil bozukluklarına sebep olabileceğini unutmayın.
En mantıklısı oje kurutucuları, ojenizi ince bir katman olarak sürdüğünüzde kullanmak...- - - - - -
Oje kurutucu sprey kullanın!
Bu ürünler gerçekten çok işe yarıyor!Ojenizi sürdükten sonra spreyi sıkın, birkaç dakikalığına bekleyin, son olarak ellerinizi güzelce durulayın. İlginç bir kokusu var, durulamayı ihmal etmeyin :)- - - - - -
Hızlı kuruyan ojeler de çözümünüz olabilir :)
Elbette henüz istediğiniz her tonun, her markanın hızlı kuruyanını bulamayabilirsiniz. Ancak sık sık oje rengi değiştiren, her seferinde kurumasını beklerken canından bezen insanlardansanız...
...belki de artık değerli zamanınızı, istediğinizin iki ton koyusuna tercih etme vaktiniz gelmiştir? Üstelik markaların bültenlerine göre hızlı kuruyan ojeler yaklaşık bir dakikada kupkuru oluyorlarmış :)