“Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında Zonguldak’ta yapılan faaliyetler hakkındaki bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Zonguldak ve ilçelerinde 2011-2012 eğitim öğretim yılı “Okullar Hayat Olsun Projesi” ile ilgili Zonguldak’ta yapılan faaliyetler hakkındaki değerlendirme toplantısı Zonguldak Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Milli Eğitim Hayat Boyu Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanları Muhittin Yıldırım ve Bekir Pala, Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Yılmaz, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören, Zonguldak Kozlu ve Kilimli Belediye Temsilcileri, ilçe milli eğitim müdürleri ilçe halk eğitim müdürleri ve yardımcıları ve okul müdürleri katıldı.
Toplantıda açılış konuşmasını yapan Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, “Değerlendirme toplantısı amacıyla bir araya geldik. Amacımız, tüm okullarımızın ‘Okullar Hayat Olsun Projesine’ alınmasıdır. Bu toplantımızın herkese hayırlı olmasını diliyorum. Bu toplantıda ilimizde yapılan çalışmaları sizlere sunacağız. Tüm etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra Zonguldak Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya yaptığı sunumda, “Okullar Hayat Olsun Projesinde amacımız, Bakanlığımızca, okulların eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknolojileri sınıfları, çok amaçlı salonları, konferans salonları, spor salonları ve okul bahçelerinin toplumun hizmetine açılması öğrenciler ve yetişkinler için birer hayat boyu öğrenme merkezi ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan veren, yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amacıyla Zonguldak il ve genelinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri öncülüğünde ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ uygulamaya konulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı adına il ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, tüm halk eğitim merkezleri, Orman Bölge Müdürlüğü (ilçe işletme müdürlük ve şeflikleri), tüm belediyelerimiz ve diğer topluma hizmet eden sivil toplum örgütlerini ve ilimizdeki öğretim kurumlarını kapsamaktadır. Kamu kaynaklarının daha verimli ve etkili bir şekilde kullanılabilmesi için gelişmiş birçok ülkede okullardan okul saatleri dışında da yararlanılmasına yönelik eğilimler artmaktadır. Okullar okul saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında hizmet sunan kurumlar haline dönüşmüşlerdir. Okulların boş zamanlarında sadece öğrencilere değil aynı zamanda okul çevresindeki mekanlarda yaşayan mahalleli, yetişkinlere de hizmet verilmektedir. Okullardan eğitim dönemleri dikkate alındığında gündüz saatlerinin ancak yüzde 39’u civarındaki kısmında yararlanılmaktadır. Geri kalan saatlerde ve akşamları ise kıt kaynaklarla yapılan bu milli servet atıl kalmaktadır. Normal öğretimin yapıldığı okullarda eğitim genelde 14.00-15.00 arasında sona ermektedir. Diğer bir neden ise, bilgi toplumunda hizmetlere yönelik talep artışıdır. Bilgi toplumunda yaşam ve çalışma şartları hızla değişmekte, eğitim ve hayat boyu öğrenme tüm toplumun süreklilik arz eden bir ihtiyacı haline dönüşmüş bulunmaktadır. Son bir husus ise, okul saatleri dışında da okullar açık tutulduğunda öğrenciler, aileler ve halk değerli eğitsel kaynaklara erişme imkanına sahip olmaktadır” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz