HABER

Öldürdüğü eşinin ailesi Çilem Doğan'ın tahliyesine itiraz etti

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

Çilem Karabulut'un, kendisini dövdüğü ve fuhuşa zorladığı iddiasıyla öldürdüğü eşi Hasan Karabulut'un ailesi, mahkemeye başvurarak Çilem Karabulut'un tahliyesine itiraz etti.

Adana'da kendisini fuhuşa sürüklemek isteyen eşi Hasan Karabulut'u öldürmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 50 bin lira kefaletle serbest bırakılan Çilem Karabulut'un tahliyesine, öldürdüğü eşinin ailesi itiraz etti. Ailenin avukatları üst mahkemeye dilekçe vererek, Karabulut'un tutuklanmasını istedi.

8 Temmuz 2015'te eşi Hasan Karabulut'u tabancayla öldüren 1 çocuk annesi Çilem Karabulut, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tahrik ve iyi hal indirimi ile 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çilem Karabulut'un avukatı İsa Ayanoğlu, 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müvekkilinin uygun görülecek adli kontrol tedbirleriyle tahliye edilmesi için talepte bulundu. Mahkeme heyeti ise talebi kabul ederek Çilem Karabulut'u 20 Haziran Pazartesi günü akşam 50 bin lira nakdi kefaletle tahliye etti.

Çilem Karabulut'un kefaletle serbest bırakılması, öldürülen Hasan Karabulut'un ailesinin tepkisine neden oldu.

Ailenin avukatları, Çilem Karabulut'un tahliyesine itiraz etmek için 5 sayfalık bir itiraz dilekçesini üst mahkeme olan Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu.

Dilekçede Çilem Karabulut'un açıklamalarının az ceza almak için gerçeği yansıtmayan savunma olduğunu öne süren avukatlar, karar duruşmasında Çilem Karabulut'un tutukluluk halinin devamına karar veren üye hakimin karardan 12 gün sonra fikir değiştirerek ve herhangi bir gerekçe göstermeyerek tahliye yönünde oy kullanmasını anlayamadıklarını ifade etti.

Avukatlar, itiraz gerekçelerinde şu görüşlere yer verdi:

"Çilem Karabulut'un fiillerinin tutuklanma nedeni varsayılan katalog suçlardan olması. Sanık hakkında verilen tahliye kararının toplumda alternatif yargılamaları ve bunun sonucunda kişilerin cezalandırılmasını teşvik etmekte olup bu hususun toplum huzuru ve devletin egemenliği açısından tehlike arz etmesi. Sanığın beyanları haksız tahrik hükümlerinden faydalanmak için verilmiş olan gerçeğe aykırı beyanlar olması. Dosya kapsamında gerek sanığın, gerekse de diğer kişilerin beyanlarından anlaşılacağı üzere sanığın kaçma şüphesinin bulunması, tutuklanma nedeni olup bu sebeplerle 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararına itiraz etme zorunluluğu doğmuştur."

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin önümüzdeki günlerde taleple ilgili kararını vereceği belirtildi.

(İHA)

En Çok Aranan Haberler