Bursa'da, aniden rahatsızlanan eşini hastaneye götüren bir öğretmenin nöbetçi doktorların ihmali yüzünden eşini kaybettiğini öne sürerek başlattığı hukuk mücadelesi sonuçlandı. Mahkeme, her iki doktora da 5'er ay hapis ve 2 ay 15 gün meslekten men cezası verdi.
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde öğretmenlik yapan Celal Çelik, 2009 yılının Nisan ayında bir pazar günü aniden rahatsızlanan eşi Gülenay Çelik'i hemen Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede bulunan pratisyen hekim Ahmet Ö.M'nin yaptığı tahliller sonucu Gülenay Çelik'e akut pankreit teşhisi konuldu. 38 yaşındaki eşini kaybeden Celal Çelik, teşhisin ardından başlayan ihmaller zincirini İHA muhabirine anlattı.
Acılı öğretmen Celal Çelik, "Pratisyen hekim koyduğu teşhisin ardından o gün nöbetçi olan iç hastalıkları uzmanı Hüseyin E'ye ve genel cerrahi uzmanı Nesimi B'ye telefon açtı ve vakanın acil olduğunu söyledi. Doktorlardan Hüseyin E. telefonda geleceğini söylerken, diğer doktor Nesimi B. ise pratisyen hekime telefonla tedavi tarifi vermeye kalktı. Her iki doktor da ısrarlarım üzerine 5-6 kez telefon açılmasına rağmen hastaneye gelmedi. Bunun üzerine ambulans talep ettim, fakat pratisyen hekim buna yetkisinin olmadığını söyledi. Saat 13.00'te hastaneye yetiştirdiğim eşimi kendi otomobilimle Bursa Devlet Hastanesi'ne götürdüğümde saat 20:00 olmuştu. Eşimin pankreasından sızan asitler organları yakmaya başladı ve eşim şuurunu kaybetti. Bursa Devlet Hastanesi'nde bevliyeci doktor izinde olduğu için bu kez eşimi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yetiştirdim. Yoğun bakımda boş yatak olmadığı için eşimi farklı bir bölüme yatırdılar, ancak bir hafta içinde eşimi kaybettim." dedi
Talihsizliklerin bir türlü peşini bırakmadığı anlatan öğretmen Celal Çelik, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ndeki ihmaller yüzünden 6-7 saatlik bir zaman kaybı yaşadıklarını, akut pankreit hastalığında ilk 3 saat içinde yapılacak müdahalenin çok önemli olduğunu belirtti. Çelik, "Uzman doktorların söylediklerine göre ilk 2-3 saat içinde müdahale edilebilseydi yüzde 50 eşimin kurtulma şansı vardı, ancak bu şansımızı kaybettik. Belki bu iki doktorun ihmali olmasaydı da eşimi kaybedecektim, bunu bilemeyiz; ama eşimin yüzde 50 yaşama ihtimalini bu iki doktor elimden aldı" diye konuştu.
Her iki doktor hakkında da maddi ve manevi tazminat davası açtığını dile getiren Çelik, verdiği hukuk mücadelesini 17 yıllık öğretmenlik hizmetine eş değer bulduğunu belirtti.
Mustafakemalpaşa Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen davada mahkeme, doktorlara, "görevi kötüye kullanmak" suçlarından verdiği 5 aylık hapis cezalarını günlük 60 TL'den toplam 9 bin TL para cezasına çevirirken, her iki doktor da 2 ay 15 gün süre ile bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten men edildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz