"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu", Türkiye'nin çeşitli yerlerinde öldürülen kadınların aileleriyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.
Platform temsilcisi Berna Görgülü, öldürülen kadınların aileleriyle seslerini duyurmak için bir araya geldiklerini söyledi. Bu kez adaleti, kızlarını, ablalarını, kız kardeşlerini kaybeden ailelerin istediğini belirten Görgülü, "Bu kez bizimle onlar da 'adaletin sesini susturamayacağız' diye haykırıyor. Başkalarının canı yanmasın, başkalarının kızları öldürülmesin diye mücadele ediyorlar. Çünkü biliyorlar ki kadın cinayetleri devam ediyor. Sabah yine öldürülen bir kadının haberlerini okuduk. Dünya Kadınlar Günü'nde bir kadın, sokak ortasında başından vurularak öldürüldü. İşte bu yüzden 8 Mart'ı kutlayamıyoruz' diye konuştu.
Bakanlıktaki görüşmelerinin ardından, bir yıldır bekleyen kadına yönelik şiddetle ilgili yasa tasarısının görüşüldüğü TBMM'ye gideceklerini anlatan Görgülü, "O yasa tasarısını ancak bizim hazırladığımız haliyle geçirirseniz, kadın cinayetleri durur. Ancak o zaman 8 Mart günü, kadın cinayeti haberleriyle uyanmayız" dedi.
-"Adalet yerini bulsun"-
Duran Yaşar ise "Kızım Gülay Yaşar, ayrıldığı eşi tarafından öldürüldü. Katil zanlısı rahatça dolaşıyor, benim kızım toprak altında. İnşallah en kısa zamanda adalet yerini bulacak, adalete güveniyorum" diye konuştu.
Güllü Yılmaz da kardeşi Zeynep Yılmaz'ın geçen yıl nisan ayında 19 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü belirterek, "Katiline ömür boyu müebbet cezası verilmesini istiyoruz. Anne babaların, kardeşlerin canı artık yanmasın. Bütün kadınlara sesleniyorum, hep beraber, el ele verelim. Sesimizi duyuralım. Kimse ölmesin" dedi.
Ayşe Selen Ayla'nın babası Sertel Ayla da "idam cezasının geri gelmesi gerektiğini" savunarak, "Güvenlik tedbirleri yeterli değil. Kızımın öldürülmesinin üzerinden 2 yıl geçti. Geciken adalet adalet değil" görüşünü savundu.
Platform üyeleri ve aileler, daha sonra Bakanlık yetkilileriyle görüştü.
Gruptakiler, daha sonra CHP ve AK Parti milletvekilleriyle görüşmek üzere TBMM'ye geldi.
Berna Görgülü, burada yaptığı açıklamada ise Siirt, Batman, İzmir, Kütahya, İstanbul ve Ankara'dan gelen ailelerle bir araya geldiklerini söyledi.
Bu ailelerinin ortak özelliklerinin "kızlarının öldürülmesi" olduğunu ifade eden Görgülü, şunları kaydetti:
"Platform olarak kadın cinayetlerini durdurmak için ailelerle mücadele ediyoruz. Bugün de istedik ki muhataplarına gidelim. Bu konuyu onlarla konuşalım. Meclis'te şu anda yasamız görüşülüyor. Bu yasa da tam istediğimiz haliyle çıkmıyor. Biz istiyoruz ki bu süreçlerin her birinde kadın örgütleri yer alsın. Ancak o zaman adalet yerini bulur diye düşünüyoruz."
Bakanlık önünde toplanan aileler, ellerinde ölen kızlarının fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşıdı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz