İlgili firmalar yatırıma ilişkin altyapıda, kendi çalışmaları noktasında konuyu belli bir aşamaya taşıdılar. Tarsus- Kazanlı Turizm Yatırımcıları Birliği Toplantısı, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında yapıldı.
Toplantıda konuşan Güzeloğlu, turizm bölgesinde bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Yer tahsislerinin yatırımcı grupları ile yapıldığını ve buna bağlı olarak da ön çalışmaların firmalar tarafından başlatıldığını ifade eden Güzeloğlu, “İlgili firmalar yatırıma ilişkin altyapıda, kendi çalışmaları noktasında konuyu belli bir aşamaya taşımışlardır” dedi.
Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in, Türkiye'nin farklı turizm dallarındaki potansiyelini tüm dünyaya yansıtacak olan bir kent olduğunu vurgulayarak, kentin adeta bir açık hava müzesi gibi kendini bu sürece hazırladığını söyledi.
Kendilerinin de devlet olarak bölgenin öncelikle yol ve ulaşımına dönük ihalesini gerçekleştirip, yol yapım çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Güzeloğlu, “Bununla birlikte altyapı çalışmaları kapsamında düşünülen arıtma, doğalgaz, elektrik ve iletişim konularını da bugün burada bulunan ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerimizle, Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan katılan değerli arkadaşlarımızla belli bir noktaya ulaştırmış bulunuyoruz” diye konuştu.
Tarsus'ta geçtiğimiz aylar içerisinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıyı hatırlatan Güzeloğlu, “Yatırımcılarımızın da katıldığı bu toplantıda vurguladığımız üzere bu yatırım aslında etkileyici ve bölgedeki turizm potansiyelini yatak ihtiyacı kapsamında tamamlayıp hedefleri çok daha öteye taşıyan bir büyük yatırımdır” ifadesini kullandı.
Dünyanın her köşesinden turistleri çekebilecek zenginlikte Türkiye'nin turizm gelirinde ve turist sayısında giderek artan bir ivmeyle dünya turizm liginde en üst sıralarda yer aldığını kaydeden Güzeloğlu, “Ama ülkemiz henüz kapasitesini doğa, kültür sağlık ve hobi anlamındaki turizm dallarındaki potansiyeli ile tam anlamıyla turizm boyutuna yansıtamamış bir ülkedir. Mersin, Türkiye'nin bu potansiyelinin tanıtılmasında değerlendirilen bir ilimizdir. Mersin, sahip olduğu zenginlikleri, derinlikleri ve dinamikleri ile turizmi tek boyutta değil çok boyutlu olarak ifade edebilecek bir yapıdadır. İlimiz, turizmin hemen her alanında ülkemizin ve dünyanın her köşesinden turist olarak insanları kendisine çekebilecek bir zenginliktedir” şeklinde konuştu.
Konuşmasına Mersin'in turizm potansiyelini anlatarak devam eden Güzeloğlu, şöyle devam etti; "300 kilometreyi aşkın sahil, kıyı ve deniz altyapısının yanı sıra, gerek bu sahilde gerekse ilin bütün coğrafyaya dönük alan ve bütünlük içerisindeki yerleşim yerlerinde, arkeolojik mirasın en canlı, en güzel örnekleri ve altyapıları bugün keşfedilmeyi beklemekte ve Mersin adeta bir açık hava müzesi olarak kendisini turizme hazırlamaktadır. Bu bağlamda Tarsus ilçemiz, her dönemde ve her süreçte uygarlığın gelişiminden bu yana kültürel ve sosyal gelişmelerin merkezi olmuş bir merkezimiz ve ilçemizdi. İnanç turizmi adına sahip olduğu zenginlikleri ve şüphesiz deniz ile bütünleşik kış turizmini yapabilecek, Toroslar'daki Gülek-Karboğazı Turizm Projesi ile bütünleşik düşünüldüğünde; belki sadece düşünmesi bile insana keyif verecek, aynı gün hem kayak ve kış turizmi yapacak ama aynı zamanda aynı gün denizle buluşabilecek bir zenginliği insanlara sunabilecek bir büyük altyapının merkezidir. İnanç turizminden arkeolojik varlıklara ve kültür turizmine; doğal güzelliklerden deniz ve kış turizmine kadar, Tarsus merkezli düşündüğümüz zaman bile bu altyapı inanılmaz bir ölçüde hem talebe konu olacak hem de ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına çok doğrudan katkı sağlayacaktır.”
HAVALİMANI İHALESİ 15 ARALIK'TA Turizmin gelişmesinin sadece yatak ve altyapı ile olmadığını kaydeden Güzeloğlu, "Bu bağlamda ülkemizin en büyük havalimanlarından biri olacak olan ve 15 Aralık'ta ihale edeceğimiz Tarsus ilçemiz sınırlarında yapımı gerçekleşecek Çukurova Uluslararası Havalimanı da şüphesiz bu destinasyonun hem ulusal hem de uluslararası erişimini kolaylaştıracak ve sunacağı bu yakınlık ile şüphesiz Kazanlı Projesini çok önemli bir bütünleşik proje haline taşıyacaktır” dedi.
Tarsus-Kazanlı Projesi'nin bütünleşik bir proje olarak öne çıktığını anlatarak konuşmasına devam eden Güzeloğlu, şu bilgileri verdi; "Bulunduğu konum itibariyle Çukurova'nın tam merkezinde yer alan ve Çukurova'nın iki büyük metropolü Mersin ve Adana'nın şehir turizmi ve şehir otelciliği anlamındaki beklentisine de hizmet edecek olan bu yatırım, 2013 yılında gerçekleştireceğimiz Uluslararası Akdeniz Oyunları anlamında da ayrı bir önem ve öncelik taşımaktadır. Mersin'in geleceğinde ve Türk turizminin Doğu Akdeniz havzasındaki gelişmesinde şüphesiz Kazanlı yatırımı sadece kendi içinde bile deniz ve güneşi değil; kongre ve golf gibi turizmin giderek yükselen çok önemli iki temel bileşenini de içermektedir. Şüphesiz, gerek turizmin çeşitlendirilmesinde olsun gerekse de turizm gelirinin turist başı ve sayısı ile artış oranında olsun, bu zenginlik ve genişlik bizim için önemli ve değerlidir.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz