Yazarken yazım hatası yapılan birçok kelime bulunur. Türkçe'de en çok yazım yanlışı da bağlaç olan -de, da ve -ki’lerin yazımı konusunda yapılır. Bu bağlaçların ayrı veya bitişik yazılması konusunda çok sık hataya düşülür. Oysa hangi -de, da veya -ki’nin ayrı ya da bitişik yazılacağını anlamak için birden fazla yol vardır ve genel olarak cümlenin bütününe bakılması gereklidir.
Ona da TDK’nin de (Türk Dil Kurumu’nun da) yayınlarında yer verdiği gibi bağlaç olan -da’ların ayrı yazılması kuralına göre ayrı yazılması gereken bir ifadedir. Bitişik olarak yazılması yazım yanlışı yapıldığı anlamına gelir.
Türü bağlaç olan kelimeler ifadeleri, önem ve ilgi sırasına göre düzenlemede yardımcı olan kelimelerdir. Cümleler veya kelimeler arasında konu ve anlatım bütünlüğünü sağlama amacıyla kullanılırlar.
Ona da yazımı ayrı olması gereken bir ifadedir. Bitişik olarak yazılmaması gerekir. Bu ifadede kullanılan –da bir bağlaçtır ve ayrı yazılması gerekir. Bazı birleşik olan bağlaçlar dışında -da ve -ki bağlaçları mutlaka ve her zaman ayrı yazılır.
-Da ve -de bağlaçları daima ayrı yazılır ve kendinden önce gelen kelimenin son ünlü harfine bağlı olarak büyük ünlü uyumu kuralına da uyum sağlar.
Ona da doğru yazılışı ayrı olur ve bitişik yazılması yazım hatası kabul edilir. Cümlenin geneline bakarak hangi anlamda kullanıldığı tespit edildikten sonra -da, -de ya da -ki’nin ayrı ya da bitişik yazılacağı anlaşılır.
Ancak ona da ifadesinde -da bağlaç olarak kullanıldığı için ve durum eki olmadığı belirgin olduğu için bağlaç olan -da’dır ve dahi anlamında olduğu için ayrı olarak yazılması doğrudur.