Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü OnePlus One’la akıllı telefon pazarına sağlam bir giriş yapan Çinli telefon üreticisi OnePlus, ilk akıllı telefonunda Android işletim sistemine yer vermek yerine, kullanıcılarına daha kişisel bir deneyim sunabileceğini düşündüğü Cyanogen OS işletim sistemini tercih etti. Ancak OnePlus ve Cyanogen arasındaki ilişki kısa sürede bozuldu ve Cyanogen’in Hindistan’lı telefon üreticisi Micromax’le imzaladığı anlaşma iki firma arasında ipleri kopma noktasına getirdi. İşler öyle bir noktaya geldiki Hindistan’daki bir mahkeme, OnePlus One’ın ülkedeki satışlarını durdurma kararı çıkardı.
Cyanogen cephesinden gelen bu beklenmedik hamle karşısında çaresiz duruma düşmek üstemeyen OnePlus kendi ROM’unu geliştirmek için harekete geçti ve kendi ekibini oluşturarak OxygenOS işletim sistemini geliştirdi. Bu yeni işletim sistemini geçtiğimiz günlerde kullanıcılarının beğenisine sunan Çinli telefon üreticisinin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olurken, bugün gelen bir açıklama bu belirsizliği ortadan kaldırdı. Pekin’de düzenlenen Global Mobile Internet Conference sırasında konu hakkında konuşan Cyanogen yöneticileri, iki firma arasındaki ortaklığın sona erdiğini duyurdular.
Cyanogen OS’yi daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştırmak için çalışmaya devam edeceklerini açıklayan Cyanogen yöneticileri Kirt McMaster ve Steve Kondik, bu amaçlarına ulaşmak için daha büyük telefon üreticileriyle birlikte çalışacaklarını söylediler. Eski ortaklarından pek de memnun görünmeyen McMaster, Cyanogen OS olmadan OnePlus’ın Çin dışında bir tek akıllı telefon bile satamayacağını iddia etti.