Bağlaçlar ya da edatlar; cümleleri, kelime gruplarını ve kelimeleri anlam veya biçim açısından birbirlerine bağlar. Bağlaçlar ayrı yazılır. Cümle içinde -de ve -ki bağlaç olarak kullanılıyorsa ayrı yazılır. Yoksa yazım yanlışı yapılmış olur. Kullanılan -de, -da ya da -ki’nin bağlaç olup olmadığını anlamak içinse cümle içinde kullanıldığı anlama ve cümlenin bütününe bakmak gereklidir.
Onu da TDK (Türk Dil Kurumu) internet sitesinde ve yayınlarında da yer aldığı gibi durum ekleri ve bağlaç yazım kurallarına göre yazılması gereken bir ifadedir. Durum ekleri kelimeye bitişik; bağlaç olan -de, -da veya -ki ise daima ayrı yazılır.
Nasıl yazılması gerektiğini anlamak için Türkçe yazım kurallarına bakılmalı ve buna göre yazılmalıdır. Cümle içinde -de ya da -da kullanılacaksa ayrı veya bitişik yazılması gerektiği cümlenin bütününe bakarak anlaşılabilir.
Onu da yazımı ayrı olmalıdır. Bu ifadede kullanılan -da durum eki değil bir bağlaçtır. -De veya -da’nın ayrı yazılıp yazılmayacağı, dahi anlamında kullanıp kullanılmadığına göre değişkenlik gösterir. Ancak bu ifadede -da yazımı bağlaç olduğu için bitişik yazılmaması gerekir.
Bağlaç olarak kullanılan -da ve -de daima ayrı yazılır ve -de kendinden önce gelen kelimenin son ünlü harfine bağlı olarak büyük ünlü uyumuna da uyacak şekilde değiştirilir.
Onu da doğru yazılışı ayrı olarak kabul edilmiştir. Bitişik olarak yazılırsa yazım hatası yapılmış olur. -De ya da -da bağlacını kendinden önce gelen kelimeden kesme işaretiyle ayırmak da doğru olmaz.
Bu ifadede -da dahi anlamında kullanıldığı için bir bağlaçtır ve bağlaçlar daima ayrı olarak yazılmalıdır. İki kelime arasındaki bağı anlamsal ve biçimsel olarak kurarlar ve ayrı yazılırlar.