OECD'ye göre, Türkiye'nin 2006-2009 döneminde yıllık ortalama yüzde 5.7'lik reel gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyümesi yakalayacağı öngörülüyor.
OECD tahminlerine göre Türkiye, yakalayacağı bu GSYİH büyümesi ile AB ülkeleri, ve diğer OECD üyesi ülkelerinin tümünün üzerinde bir büyüme yakalamış olacak.
Bu dönemde Türkiye'ye yakın en fazla büyümeyi, yüzde 5.2 ile Slovakya'nın göstermesi bekleniyor.
Öngörülere göre, Türkiye'nin 2005 yılı GSYİH deflatörü (enflasyon oranı) yüzde 10.2 olacak. Bu rakam ile Türkiye OECD ülkeleri içinde halen enflasyonu en yüksek ülke konumunda bulunacak.
Ancak 2009 yılına gelindiğinde Türkiye'nin GSYİH deflatörü yüzde 6'ya düşecek ve yüzde 28 olarak hesaplanan Güney Kore'nin enflasyonunun altında kalacak.
OECD tahminlerine göre, 2005 yılında Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 11.2 olacak. Bu rakam Polonya ve Slovakya'nın altında kalacak.
2009 yılında ise işsizlik oranı yüzde 9.5'e inecek. Ancak, yine Slovakya ve Polonya dışındaki ülkelerde işsizlik oranı Türkiye'den düşük olacak.
Uzun vadeli faiz oranlarının 2005 yılında yüzde 18.1 olacağı tahmin edilen Türkiye'de, 5 yıl sonra bu oran yüzde 10'a gerileyecek.
Ancak Türkiye, bu oranla yine de OECD içinde en yüksek uzun vadeli faiz oranına sahip ülke konumunu koruyacak.
OECD, Türkiye'nin 2005 yılında GSYİH'nın yüzde 3'ü kadar bir açık vereceğini de öngördü.