Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Serdar Yazıcı, Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Yasası’nın kabul edilmesinden sonra geçen üç aylık süreyi değerlendirdi.
Bandırma Devlet Hastanesinde yapılanmanın tamamlanmasından sonra ilk olarak hastaneye 1 adet ambulans kazandırdıklarını söyleyen Yazıcı, hastaların memnuniyet düzeylerini arttırmayı ve Bandırma’daki hastaların tüm sorunlarını Bandırma’da çözülmesini için çaba sarf ettiklerini belirtti. Yazıcı, bunun yanı sıra ana hedeflerini hizmet kalitesini arttırmak, hastaların hekime kolay ulaşmasını sağlamak ve sağlık alanındaki çıtayı daha yükseltmek için polikliniklerin birleştirilmesi olarak belirlediklerini belirterek bu işlemin de gerçekleştirildiğini söyledi. Dahiliye ve kadın doğum poliklinikleri bir araya getirerek, ciddi bir memnuniyet düzeyine ulaştıklarını belirten Yazıcı, bütün kadın doğum polikliniklerindeki hekimlere birer ultrason cihazı sağladıklarını da söyledi.
“CERRAHİ MÜDAHALE SAYISINI ARTTIRDIK”
Dr. Yazıcı, yeni alınan önlemler sayesinde önceleri günlük 10-15 olan ameliyat sayısının yeni dönemde 25’e yükseltildiğini ve hastaların mümkün olduğunca diğer illere sevk edilmelerinin azaltılmaya çalışıldığını belirterek, “Bandırma’daki hastanın işini mümkün oluğu kadar burada bitmesini sağlamayı hedefledik. Bu 3 aylık kısa süre içerisinde de günlük ameliyat sayımız ortalama 25'e çıktı. Bunu yaparken de hekim arkadaşlarımızla hemşire arkadaşlarımızla beraber çok sık toplantılar yaparak durum değerlendirmelerinde bulunduk. Nelere ihtiyacımız var neler yapılabilir. Onları gözden geçirdik ve çalışmalar yaptık. Safra kesesi (laparoskopi) ameliyatlarını standart olarak yapmaya başladık. Bununla ilgili bütün eksikliklerimizi tamamladık” dedi.
“YENİ DOĞAN ÜNİTESİNE OTEL KONFORU SAĞLADIK”
Opr. Dr. Serdar Yazıcı hastanedeki yeni dönemin en önemli getirilerinden birinin de yeni doğan servisinde yaşandığını dile getirerek, yeni doğan servisinde yatan bebeklerin anneleri için bir otel düzenlediklerini belirtti. Yazıcı, “Bu otelde bu annelerimizin bütün ihtiyaçları hastanemiz tarafından karşılanmaktadır. Yemek ihtiyacından, barınma ihtiyacına ve çay ihtiyacına kadar pek çok ihtiyaç karşılanıyor. Anneler koridorlarda sandalye başlarında oturuyorlardı. Örnek olacak bir özürlü odası düzenledik. Hastanemizde 1 yıl içerisinde 20’ye yakın özürlü odasını düzenleyeceğiz. Bu da Türkiye’de bir ilk olacaktır. Bu konuda da iddialıyız. Bunun yanısıra Cumhuriyet Başsavcılığıyla cezaevi müdürleriyle görüşmemizde Bandırma Cezaevi’nde kapasite artırımına gidileceği 3 bin 500 ile 4 bin kişi arasında bir mahkumun geleceği tarzında hazırlıklı olmamız gerektiği belirtildi. Bu konuda biz de hazırlıklarımızı yaptık ve yaklaşık 8 odalı büyük bir servisi kendilerine tahsis ettik. Şu anda orayı boşalttık. Kendilerinin isteyeceği tarzda düzenleme yapmak üzere mart ayı içerisinde planlamaya aldık. Bu da yine Türkiye’de sayılı çalışmalardan bir tanesi olacaktır” dedi.
“ACİL MÜŞAHEDE ODASI YENİLENDİ”
Acil müşahede odasının da yenilendiğini ve Balıkesir’in en güzel yoğun bakım ünitesini gerçekleştireceklerini de sözlerine ekleyen Yazıcı, kendilerine destek veren Bandırmalı hayırsever ve iş adamlarına çok teşekkür etti. Yoğun bakım ünitelerinde hastaların refakatçileri için de bir oda çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Yazıcı, bu çalışmaların şubat ayı içerisinde tamamlanacağını da sözlerine ekledi. Yazıcı ileriye dönük planları içerisinde dijital röntgen cihazı ile bilgisayar üzerinde işlenmesi gibi endoskopi, kolonoskopi sisteminin kazandırılmasının olduğunu söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz