HABER

Ordu festivale hazırlanıyor

ORDU (İHA) - Ordu 2-9 Temmuz tarihleri arasında sanat ve doğa aktivitelerinin buluştuğu bir festivale tanık olacak. Daha önce iki kez yapılan ve büyük ilgi gören 'Ordu Gitar Festivali'nin uluslararası bazda ilgi görmesi üzerine kapsamın genişletilerek tüm sanat, doğa aktivitelerinin de içinde yer alması sağlanan, ilin sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik kalkınma hedefli turizm hareketine dönüştürülen 3. Uluslararası Ordu Sanat Festivali, 2-9 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye ve farklı ülkelerden toplam 300 sanatçı ile 3 bin turist izleyiciyi ve doğa aktivitecisini Ordu'da buluşturacak olan Uluslararası Ordu Sanat Festivali'nde 7 gün 24 saat boyunca hareket hiç dinmeyecek. 7 gün süresince gece ve gündüz 3 salonda, Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) ve Taşbaşı Kültür Merkezi'nde klasik gitar ve piyano resitalleri, opera, bale ve tiyatro gösterileri, tango ve vals gibi gösterileri yapacak dans grupları, senfoni ve oda orkestraları sahne alacak. Aynı 3 salonda gündüzleri sanat, cevre, kültür, turizm, iletişim, Avrupa Birliği gibi konularda seminer, konferans, panel ve work-shoplar düzenlenecek.

Açık alanlarda; sahilde konserler, açık alan sinema günleri, resim, heykel, fotoğraf sergileri, sokak tiyatroları, sokak dansları, sokak müzisyenleri, Avrupa ülkelerinin yanısıra Japonya, Hindistan, Afrika gibi bazı spesifik ülke ve bölgelerin geleneksel-modern dans gösterileri yapılacak. Festival kapsamında sanatsal etkinliklerle birleştirilen eko-turizm programlarına bağlı olarak Yason Burnu, Kurul Kalesi, Boztepe ile ilçe ve köylerde, yayla doğa turları gerçekleştirilecek. 300 türk ve yabancı sporcunun katılımıyla treking, yamaç paraşütü, sualtı serbest stil dalış, bisiklet, dağcılık, kaya tırmanışı, yapay duvar tırmanışı gibi doğa aktiviteleri yapılacak.

ORDU KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİ OLACAK Tüm bu organizasyonlara iki yıl önce gitar festivalini başlatarak öncülük eden Öner Yavuz, Ordulular'dan destek istedi. Yavuz, Ordu'yu dünya müzikleri, dünya sanatçıları ve sanatsal etkinliklerle birlikte doğa aktivitelerinin bir buluşma noktası olarak cazibe merkezi haline getirmeyi, kültür ve sanat şehrine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bu festivalin herkes için güzel bir deneyim olacağı gibi kültür ve sanat paylaşımı için zemin hazırlayacağını, bütün katılımcıların Ordu'da birleşmesi ve ortak çalışma içinde olmasının sadece medya ve üniversitelerin değil konu dışı birçok toplumsal kurumun da ilgisini çekeceğini ifade eden Yavuz, festivalin başarıya ulaşması halinde her gelecek yıl daha büyük çevreye hitap edeceğini kaydetti. Gelecek olan sanatçıların tüm otel, devlet misafirhaneleri, çadır kampları ve yurtlarda kalacağını, 250 kişilik gönüllü çalışma grupları oluşturduklarını belirten Yavuz, bazı etkinlikleri şöyle sıraladı:
"Ayışığı'ndan rıhtıma kadar olan 1 kilometrelik yürüyüş gezi kordonunda ressam, heykeltıraş, fotoğraf, seramik gibi 70 sanatçının eserleri ikişer metre arayla dizilip 1 hafta kalacak şekilde sergilenecek. Atatürk Parkı'nda her gün açık alan konserleri yapılacak. Ayışığı kumsalında her gece açık alan film gösterimi gerçekleştirilirken, her akşam 3 salonda birden sahne sanatları gösterime girecek. Her gün 5 değişik bölgeye turistik gezi amacıyla otobüsler hareket edecek. Doğa aktivitelerinde ise paraşüt gruplarıyla Boztepe'de yamaç paraşüt etkinlikleri, dağcılık gruplarıyla 3 bin 107 metre yüksekliğindeki Karagöl Dağı zirve tırmanışı, Yaroz kayalıkları kaya tırmanışı, bisiklet gruplarıyla Boztepe, Sayaçabaşı, Kurul kayalıkları, Çambaşı Yaylası aktiviteleri, treking gruplarıyla Boztepe, Kurul Kayalıkları, Geçilmez Kanyonu yürüyüş faaliyetleri yapılacak."

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler