Ordu İmam Hatip Lisesi (İHL), 28 Şubat sürecinden sonra kesintisiz 8 yıllık eğitim sisteminin devreye girmesi, Kur'an-ı Kerim eğitimi için 15 yaş limitinin getirilmesinin ardından öğrenci sayısının azalmasıyla birlikte vermek zorunda kaldığı binasını geri aldı.
28 Şubat sürecinde İmam-Hatip okullarının ilk ve orta kısımlarının kapatılarak 8 yıl kesintisiz mecburi eğitim yasası çıkarılması, ayrıca Kur'an eğitimi için 15 yaş limitinin getirilmesi, YÖK'ün o dönemde meslek okulları mezunlarının üniversiteye girişini zorlaştıran katsayı kararı alması üzerine Ordu İmam Hatip Lisesi'nin öğrenci sayısında oldukça büyük bir düşüş yaşandı. Yıllar içerisinde öğrenci sayısının düşmesiyle birlikte Ordu İmam Hatip Lisesi'nin tam karşısında yer alan ve boş kalan Ek bina, 2001-2002 yılında eğitim öğretim döneminde devredilerek Cumhuriyet Lisesi olarak faaliyete başladı.
ÖĞRENCİ SAYISI SÜREKLİ ARTIYOR
Ancak son yıllarda 28 Şubat'ın etkisini yitirmesi, yine son dönemde katsayı sorununun kaldırılmasıyla İmam Hatip Lisesi'ne olan ilgi tekrar artmaya başladı. Halen 24 derslikte eğitim sezonunu 780 öğrenci ile tamamlayan Ordu İmam Hatip Lisesi'nde de en fazla 36 olması gereken öğrenci mevcudu 40 öğrenciye çıktı. Sınıfların mevcut öğrenci sayısını taşıyamaması, 2012-2013 eğitim ve öğretim dönemi için kayıt yaptıracak öğrenci sayısının da artacağının gözlenmesi üzerine Okul idaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak 10 yıl önce verdiği ek binasını geri istedi. Okul idaresi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, 2009-2010 sezonunda 9. sınıfa 265 yeni kayıt yapıldığını, bu rakamın 2010-2011 döneminde 306, 2011-2012 döneminde ise 323 öğrenci olarak gerçekleştiği belirtilerek, "2012-2013 eğitim-öğretim yılında da okulumuza kayıt yaptıracak öğrenci sayısının 350'nin üzerinde olacağı düşünülmektedir. Buna göre mevcut dersliklerimiz 2012-2013 yılından itibaren eğitim-öğretim faaliyetlerimiz için yeterli olmayacaktır. Bu nedenle öğrenci sayımızın 200'lere düşmesi sebebiyle Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Cumhuriyet Lisesi'ne geçici olarak verilen ek binamızın, ihtiyacımıza mebni olarak okulumuza iadesi hususunda gereğini arz ederiz" denildi.
LİSE, ATATÜRK İ.Ö.’YE TAŞINDI
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazıyı Ordu Valiliği’ne göndermesi, Valiliğin konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na aksettirmesi üzerine aylar süren bir yazışma süreci yaşandı. Yazışma süreci sonunda ek binanın yeniden Ordu İHL’ye verilmesi kabul edildi. Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, olayı doğrulayarak, “Cumhuriyet Lisesi, Atatürk İlköğretim Okulu’na taşınacak. Atatürk İlköğretim Okulu’nda sabah ilköğretim okulu öğleden sonra lise eğitim ve öğretimi verilecek. Aynı binada eğitim görecekler ama lise ve ilköğretim öğrencileri birbirlerini göremeyecekler. Ordu İmam Hatip Lisesi de eski Cumhuriyet Lisesi binasını ek binası olarak kullanmaya devam edecek” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz