YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ordu’da ‘belediye Binası’ Tartışması

Ordu Belediye binasının yıkılmasının ardından, mevcut yere Ordu Belediyesi tarafından yeni binanın yapılacağı söylenirken, bazı...

Ordu’da ‘belediye Binası’ Tartışması

Ordu Belediye binasının yıkılmasının ardından, mevcut yere Ordu Belediyesi tarafından yeni binanın yapılacağı söylenirken, bazı sivil toplum örgütleri bu alanın meydan olarak kalması yönünde görüş bildiriyor.

Ordu’daki bazı sivil toplum kuruluşları, bu alanın meydan olarak kalmasını isterken, aynı yere yapılması planlanan binanın ihalesi önümüzdeki ay gerçekleşecek.

Ordu Çevre Derneği Başkan ve üyeleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği’nde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Çevre Derneği adına konuşan İnşaat Mühendisi İsmet Halim Gürsoy, şu anda görev alanında yetkisi, görev bütçesi, temsili olmayan büyükşehir ve Altınordu Belediyeleri ad ve namına mülga Ordu il belediyesinin 6330 sayılı Yasa’da yayımla yürürlüğe giren maddeler dışında, taşınmaz mal temini gibi tasarrufların yapılmasının yetki tecavüzü olacağını belirterek, Kamu İhale Kurulu’nun Ordu Belediye Binası inşaatı ihalesini iptal etmesinin muhtemel olduğunu söyledi.

“Yerel seçim yılına girdiğimize göre, yapılması düşünülen binanın, temel atmasının dışında hizmet alma kurdelesini kesmek seçim sonrasında mümkündür” diyen Gürsoy, “Ordu’da kamuoyu düşüncesi netleşmeden 29 Nisan’da ihaleye çıkacağını bilgisine istinaden hani derler ya ‘Her işte bir hayır vardır’ Ordu’nun 30’uncu Büyükşehir oluşu, muhtemel telafisi mümkün olmayacak bir zafiyetten Ordu’yu koruyacaktır. Bir kez daha belirteyim ki, kentsel oluşumda bina yapılacak pek çok yer bulmak mümkündür ancak meydan yeri kent dokusunun oluşumu ile kendi yerini kendi dayatır. Zira defterdarlık ve SGK alanları da katılarak, düzenlenecek Ordu giriş meydanı büyükşehir tüzel kişiliğinin de hak edilmesinin karnesi olacaktır. Bu tartışmada meydancı olduğum beyan ediyorum. Şunu bir kenara yazın ki kamuda ‘mülga yasa, gayr-ı kabil kaynak’ ile iş yapılmaz. Hayır ve şer değişi ile hayra vesile Ordu’yu büyükşehir yapan, 6360 sayılı Yasa binacıların dayatmasına el koymaktır. Yasanın bir kısım maddeleri yasanın yayımı ile yürürlüğe girerken bir kısmı da ilk yerel seçimler ile yürürlük kazanıyor. Özellikle 1’inci ve 2’inci maddeleri ile geçici madde 1’in 17’inci fıkrası seçim ertesine bırakılmıştır. İşte bu üç madde altını çizdiği mülgalığa ve mümkün olmayan kaynağa neden olarak, söz konusu terde seçim ertesine kadar tasarruf kullanımı engelliyor. Ordu il belediyesinin dayanak yasası, yeni bir yasa ile yürürlükten kalkıyor. Büyükşehir belediyesi tüzel kişiliği ilk yerel seçimlerde oluşuyor. Keza merkez ilçeyi kapsayan belediye eş zamanlı kurulabiliyor. Yine iller bankasından alınacak bütçe payları da ilk seçim ertesine bırakılmıştır. Önümüzdeki seçimlerde ‘bu yere bina mı yoksa meydan mı yapılması’ soruları seçim yoluyla Ordululara sorularak işin sahibi iradesi ile, karara bağlanıp uygulanması yasal ve etik olacaktır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler