HABER

Orduda iki yılda 8 sır ölüm

Yarbay Ali Tatar’ın intiharıyla birlikte Ergenekon şüphesi altında hayatını gizemli bir şekilde kaybeden subay sayısı 8'e yükseldi.

Yarbay Ali Tatar’ın intiharıyla birlikte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda son 2 yılda şüpheli bir şekilde hayatını kaybedenlere bir yenisi daha eklendi.

Özel Harekât Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın makamında ölü bulunması ve emekli Albay Birol Atakan’ın da şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetmesi sis perdesini daha da buğulu hale getirdi.
Son 2 yılda Ergenekon soruşturması bağlantılı 6'sı intihar, biri şüpheli trafik kazası olarak kayıtlara geçen ölümler için hala soruşturma açılmadı.

Emekli Albay Birol Atakan (2 Mayıs 2007):

İstanbul-Ankara yolunda şüpheli bir trafik kazasında yaşamını yitirdi. Atakan’ın Ergenekon’la ilgili önemli bilgilere sahip olduğu iddia edildi. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Yener Karahanoğlu’nun emir subayı olan Atakan, Karahanoğlu’ndan önce de Özden Örnek ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda birlikte çalışmıştı.

Albay Atakan’ın, Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen darbe günlüklerinin internete sızmasında ihmali ve kastı olabileceği iddia edilmişti. Atakan'ın Karahanoğlu ve Örnek arasında köprü isim olduğu belirtiliyordu.

Tabip Yarbay Nursal Gedik (11 Kasım 2007):

Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’nda kendi tabancasıyla intihar etti. İntiharının ardındaki sır perdesiyse halen aralanamadı. Gizli bilgelere ulaştığı gerekçesiyle öldürüldüğü iddia edildi.

Emekli Jandarma Albay Abdülkerim Kırca (10 Ocak 2009):

Ankara’da Etimesgut’taki evinde silahıyla intihar etti. 1998’de teröristlerle girilen çatışmada belden aşağısı felç olan Kırca’ya, 2004’te “Devlet Övünç Madalyası” verilmişti. JİTEM’in eski Diyarbakır Bölge Komutanı olan Kırca’nın adı Ergenekon soruşturmasında da geçti. PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan, Kırca’nın birçok faili meçhul cinayetin talimatını verdiğini iddia etmişti.

Özel Harekât Dairesi Başkanı Behçet Oktay (27 Şubat 2009):

Emniyet Özel Harekât Dairesi’nin 13 yıllık başkanı Oktay, 27 Şubat’ta tabancasıyla makamında intihar etti. Oktay’ın, Ergenekon soruşturmasında adının geçmesi ve hakkında medyada çıkan haberler nedeniyle zor günler geçirdiği ileri sürülmüştü. Oktay ayrıca İbrahim Şahin’in sağ kolu olarak biliniyordu.

Şahin'in oluşturduğu suikast timinde görev yapmakla suçlanan Elazığ Emniyeti Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek ile Antalya Özel Hareket Grup Amiri Servet Kaynak, ifadelerinde Behçet Oktay'dan gelen talimat üzerine görevi kabul ettiklerini söylediler. Oktay, Şahin'in Özel Harekat Daire Başkanvekili olduğu dönemde yardımcısıydı.

Kıdemli Yüzbaşı Olgun Ural (26 Mart 2009):

Yalova’da beylik silahıyla başına "bitişik ateş" ederek intihar etti. Karamürselbey Eğitim Komutanlığı’nda görevliydi. Ural’ın adı 1. Ergenekon davasında deliller bölümünde geçmişti. İddianamede “Alevi, Sıvas Gemerekli. Yüzbaşı Ali Tatar’ın personel alımında görevli olduğu zaman alınmıştı” ifadesi yer aldı. Ural, 2. Ergenekon iddianamesinin açıklanmasının ardından intihar etti.

Askeri Hâkim Yarbay Tanju Ünal (26 Haziran 2009):

Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda görevli olan Ünal da makam odasında ölü bulundu. Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil’in yargılandığı mahkemenin başkanlığını da yürütmüştü. İlhami Erdil'e rütbelerini söktüren Ünal, İzmir Güney Deniz Saha Komutanlığı’ndaki makamında hayatına son verdi. Ünal’ın Hizbullah’ın çözülmesinde rol oynadığı ifade edilmişti.

Emekli Albay Belgütay Varımlı (21 Kasım 2009):

Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu’nun eski başkanı emekli Albay Belgütay Varımlı İstanbul Göztepe’de 9. kattaki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Varımlı, emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil’in rütbelerinin sökülüp er rütbesine indirilmesine neden olan kişilerden biri olarak biliniyordu. Varımlı’nın Sarıkız ve Ayışığı darbe planlarını deşifre eden subay olduğu iddia edilmişti.

Deniz Yarbay Ali Tatar (21 Aralık 2009):

Oramirallere suikast iddiasıyla gözaltına alınan Yarbay Ali Tatar, 7 Aralık’ta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Avukatının itirazı üzerine, Çarşamba günü serbest bırakıldıktan sonra Beylerbeyi Astsubay Okulu Tesisleri’ndeki lojmanına geldi. Cuma gününe kadar ailesi ve birkaç komutan arkadaşıyla vakit geçirdi. Cuma akşam saatlerinde Savcı Süleyman Pehlivan’ın yaptığı itiraz üzerine yeniden çıkarılan yakalama emri kendisine tebliğ edildi. Ancak evinde kendisini almaya gelenler kapıda beklerken bir dakika deyip içeri girdi ve banyoda intihar etti.

Tatar’ın intihar etmeden önceki gece yakalama emrini aldığında “Bir daha asla oraya dönmem, ölürüm daha iyi” dediği ortaya çıktı. Yarbay Tatar’ın cenazesine suikast hazırlığı yaptığı öne sürülen komutan ve eşi de katıldı.

En Çok Aranan Haberler