YURTHABER

Ordu
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ordu’da Karaciğer Semineri

Ordu’da enfeksiyon hastalıkları ve genel cerrahi uzmanlarına konunun uzmanları tarafından karaciğer nakli yapılabilecek hastalıklar hakkında...

Ordu’da Karaciğer Semineri

Ordu’da enfeksiyon hastalıkları ve genel cerrahi uzmanlarına konunun uzmanları tarafından karaciğer nakli yapılabilecek hastalıklar hakkında bir seminer verildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi tarafından organize edilen ve Ordu Anemon Otel’de yapılan ‘Kronik Hepatit B’de (KHB) Son Dönem Hasta Yönetimi, Antiviraller ve Transplantasyon’ konulu eğitim seminerine OMÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bektaş, OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Karabıçak ve OMÜ Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beytullah Yıldırım ve Ordu’da değişik hastanelerde görev yapan enfeksiyon hastalıkları ve genel cerrahi uzmanları katıldı.

Seminerde barkovizyon gösterisi eşliğinde açıklamalarda bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Gastroentroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bektaş, karaciğer yetmezliği hastalığının tek çaresinin karaciğer nakli olduğunu söyledi. Bektaş, karaciğer yetmezliğine yakalanan hastaların gecikmeden uzmanlara başvurması gerektiğini de belirterek, karaciğer nakline hazırlık uzun sürmektedir ve zamanında başvurmayan hastalar bazen hazırlık aşamasında kaybedilmektedir” uyarısında bulundu.

OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Karabıçak da büyük şehirlerde karaciğer nakli olmak için bekleyen binlerce hasta bulunduğunu ifade ederek, "Karaciğer nakli olan hastaların çoğu ortalama 10 yıl yaşayabilir. 20 yıl yaşayan hastalar da bulunmaktadır. Nakil olmayan hastalar kısa sürede kaybedilmektedir. O sebeple karaciğer nakli hayat kurtaran bir tedavidir” dedi.

OMÜ Tıp Fakültesi Gastroentroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beytullah Yıldırım ise karaciğer hastalığının en önemli etkeni olan Hepatit-B hastalığının tedavisinde çok olumlu gelişmeler yaşanmaya başlandığını, piyasaya yeni çıkan ilaçların yıllarca sorun yaşamadan tedavi edebildiğini, ancak bu hastaların sorun yaşamasa bile hastalık süreçlerinin düzenli takip edilmesi uyarısında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler