Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ordu İl Koordinatörlüğü, yöresel ürün ve yatırımları desteklemek amacıyla yatırım amaçlı proje duyurusunda bulundu.
TKDK, Ordu’da ‘Kültür Balıkçılığı ve Su Ürünlerinin İşlenmesi Pazarlanması’, ‘Arıcılık’, ‘Süs Bitkisi Yetiştiriciliği’, ‘Tıbbi Aromatik Bitkilerin Yetiştiriciliği ve Pazarlanmasına Yönelik faaliyetler’, ‘Yerel Ürünler Mikro İşletmeler’ kapsamında fındık, ceviz, kivi, melocan, Trabzon hurması, izabella üzümü, dut, dut pekmezi, çilek ve dağ çileğinin işlenip paketlenebileceği tesisler ile tüm el sanatları faaliyetlerine yönelik yatırımlar ve ‘Kırsal Turizm’ yatırımlarını desteklemek amacıyla proje kabul etmeye başladı.
TKDK’den yapılan açıklamada, söz konusu yatırımlar için 1 Ekim 2012-24 Ekim 2012 tarihleri arasında projelerin kabul edileceği, özellikle Ordu ilinin önemli potansiyele sahip olduğu kırsal turizm ve süs bitkisi yetiştiriciliği alanlarında çok sayıda proje hazırlanması ve başvuru yapılmasının beklendiği belirtildi.
Açıklamada, ‘Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması’ kapsamında 4 milyon 803 bin euro, arıcılık, süs bitkisi yetiştiriciliği, tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik faaliyetleri içine alan ‘Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi’ kapsamında 6 milyon 908 bin euro, ‘Yerel Ürünlerin ve Mikro İsletmelerin Geliştirilmesi’ kapsamında 10 milyon 982 bin euro, ‘Kırsal Turizm’ kapsamında 14 milyon 515 bin euro, ‘Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi’ kapsamında ise 4 milyon 621 bin euro destek bütçesi bulunduğu belirtildi. Projeler yüzde 50 oranında destekleneceği belirtilen açıklamada, “Verilen destekleme ödemeleri, yapım-inşaat işleri, makine ekipman alımları, hizmet alımı ve görünürlük harcamalarını kapsamaktadır” denildi.
Ordu ilinde yeni yatırımların hayata geçmesi ve geniş istihdam sağlanması bakımından özellikle süs bitkisi yetiştiriciliği konusunda ciddi bir atılım beklendiği kaydedilerek, daha önce gerçekleştirilen sertifika programlarına katılan 17 girişimcinin süs bitkisi yetiştiriciliği konusundaki çabalarının ciddi projelere dönüştüğü hatırlatıldı.
Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Kırsal turizm konusunda var olan potansiyelini henüz ortaya koyamamış Ordu, TKDK tarafından verilen yüzde 50 hibe destekli, konaklama tesisi, yeme içme tesisi, turistik açık alan aktivitelerine yönelik yatırımlarla, turizm konusunda yeni bir cazibe merkezi olma yolundadır. Özellikle Çambaşı, Efirli ve Boztepe bölgesine düşünülen yeni yatırımlar, hayata geçmesi halinde Ordu turizmine önemli katkı sağlayacaktır”
TKDK Ordu İl Koordinatörlüğü, daha önce 1 adet Kültür Balıkçılığı, 2 adet Su Ürünleri İşleme Paketleme Tesisine yönelik proje sahipleri ile sözleşme imzalamış, toplam 6 milyon 600 bin TL bütçeli yatırımların 3 milyon 300 bin TL’sini karşılamıştı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz