Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Bursa Şubesi Başkanı Arif Çelenk, ordudan atılan askerlerin sivil hayatta da takip edilmesinin vahim bir durum olduğunu belirterek, "28 Şubat sürecinde ordudan atılanlara iş vermek isteyenler oldu. Ama Batı Çalışma Grubu maliye müfettişlerini devreye sokarak o işyeri sahiplerini tehdit ettiler" dedi.
Kendisi de bir YAŞ mağduru olan ASDER Bursa Şubesi Başkanı Arif Çelenk, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunda ortaya çıkan 28 Şubat sürecinde ordudan atılan personelin sivil hayatta da izlenmesi haberlerini değerlendirdi. Genelkurmay tarafından ordudan atılanların sivil hayatta da takip edilmesinin vahim bir durum olduğunu söyleyen Çelenk, askerlerin ordu ile bağlantısının kopardıktan sonra özel sektörde çalışmalarının bile Batı Çalışma Grubu tarafından engellendiğini ifade etti.
Ayrıca 28 Şubat dönemine ait bu kayıtların Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in özel arşivinden çıkmasının da olayın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydeden Çelenk, ordudan atılan askerlerin sivil hayatta da haksızlığa uğradığını söyledi. Baskı ortamı dolayısıyla bu insanların ailelerinden ayrıldığını kaydeden Çelenk, "Bu insanlar, ordu ile ilişkisini kestikten sonra hayatlarını devam ettirmek için yeni bir işe başladılar. Oysa Batı Çalışma Grubu, bu kişilerin başka kurumlarda çalışmasını engellenmek için canla başla çalıştı. Bu kayıtlar Cumhurbaşkanı Demirel'in bile özel arşivinden çıktı. Ordudan ayrılan bu askerler kolluk kuvvetler aracılığıyla ne yaptıkları ne işlerle uğraştığı raporlanarak Genelkurmay'a bildiriliyordu" dedi.
"İŞTEN ATILMALARI İÇİN BASKI KURDULAR"
28 Şubat sürecinde ordudan atılan insanlara aşırı derecede baskı yapıldığını kaydeden Çelenk, "Batı Çalışma Grubu bu işi koordineli yapıyordu. Bu askerlere hiçbir zümreye uygulanmayan davranışı yaptılar. O zamanki zihniyetin olaylara nasıl baktığını görüyoruz. Ordudan atılanların hiçbir yerde çalıştırılmaması için ortak karar aldılar. Ordudan atılanlara iş vermek isteyenler oldu. Batı Çalışma Grubu maliye müfettişlerini devreye sokarak o iş yeri sahiplerini tehdit ettiler. 'Bu insanları alırsanız, sizi yakarız' dediler. Çoğu arkadaşımız özel sektörden kovuldu. Evine yemek götüremeyen babalar yüzünden aile yuvaları yıkıldı. Anneler psikolojik travmalar geçirdi" şeklinde konuştu.
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'nun raporunda daha çok dikkat çekici bilginin yer aldığını tahmin eden Çelenk, "Kim bilir bu belgelerde daha neler var? Kamuoyunda daha yeni yeni duyuluyor. Kayıtlarda Süleyman Demirel özel arşivi kaşesi var. O dönemde atılan arkadaşlar, sanki örgüt üyesi gibi göründü. Ona göre resimler yayınlandı. Kısaca o dönemde arkadaşlarımız bir hayli sıkıntılar yaşadı" ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz