Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Örgü Yapmanın 6 Umulmadık Faydası

Örgü yapmanın; işin sonunda sıcacık kazaklar ve atkılara sahip olmanın yanısıra, sağlık için de pek çok faydası var.

Örgü Yapmanın 6 Umulmadık Faydası

Örgü yapmayı öğrenmek, yapılacak işler listenizin üst sıralarında olmayabilir, ama olmalı. Örgü yapmak artık sadece anneanne ve babaannelere özgü bir şey değil. Örgü yapmanın; işin sonunda sıcacık kazaklar, atkılar vb. sahibi olmanın yanısıra, sağlık için de pek çok faydası var.

Ayrıca artık o kaşındıran yünleri de kullanmak zorunda değilsiniz. Gerçekten yumuşacık olan birçok yün çeşidi mevcut.

  1. Bir nevi gurur duyma duygusu hissetmenizi sağlar.

Örgü örmeyi bilen çok kişi yok. Ördüğünüz bir şeyi, onu nasıl yaptığınız hakkında hiçbir fikri olmayan birine göstermek adeta birine bir sihirbazlık numarasıyla hava atmak gibi bir şey. Yeni örülmüş sihrinize hayran kalırlar ve dolu iltifat alırsınız (ek olarak örgü atkı istekleri de). 2. Meditasyonla aynı faydalara sahip.

Ne yaptığınızı çözdüğünüzde örgü yapmak oldukça rahatlatıcı olabilir. Temel örgü işlemeleri genelde aynı örgü hareketini defalarca yapmayı gerektirir ve böylece çevre olup bitene ilginizi yitirir ve işi halletmek için hafıza kasınızı kullanırsınız. Ritmik tekrarlayan hareket ve rahatlama, beyniniz ve zihniniz üzerinde meditasyon seansı ile aynı etkilere sahip. Tek farkı, örgünün sonunda bir battaniyeniz de oluyor. 3. Kaygı, stres ve depresyon belirtilerini azaltır.

Ritmik hareketler ve odaklanma duygusu; kaygı, depresyon ve stres semptomlarından uzaklaşmanızı sağlar. Örgü örmek için sabit durmak, birkaç dakika içinde kalp atış hızınızı ve kan basıncınızı düşürür. Yani gerginleşmeye veya depresif hissetmeye başladığınızı hissedince, bu semptomları uzaklaştırmak için örgü şişlerine uzanın. 4. Motor fonksiyonları geliştirmeye yardımcı olur.

Örgü neredeyse tüm beyni tek seferde çalıştırdığı için - ön lob (ödüllleri işleme, ilgi ve planmadan
sorumlu olan), yan lob (duyusal bilgiyi ve mekansal navigasyonla ilişkili olan), arka lobu (görsel bilgiyi işleyen), temporal lob (hatıraları kaydetmede ve dili ve anlamını anlamada görevli olan) ve beyincik (hareketin hasasiyetini ve zamanlamasını koordine eden) - Parkinson hastaları gibi hastalıklara sahip insanların motor fonksiyonlarını iyileştirmesinde yardımcı olur. Hem hassas motor becerilerini geliştirir, hem de dikkati, diğer acı veren semptomlardan başka yöne çeker. 5. Bilişsel gerilemeyi yavaşlatır.

Örgü yapmak, motor fonksiyonları geliştirmesinin ve ruh halinize iyi gelmesinin yanısıra, beyninizi sağlıklı tutmak için beyni uyarır. Beyninizi ne kadar kullanırsanız beyniniz o kadar çok ve o kadar uzun süre sağlıklı olur. Mayo Clinic'e göre, el işleriyle (örgü dahil) uğraşan yaşlı kişilerin "hafif bilişsel bozukluk" yaşama riski, el işleriyle uğraşmayan kişilere oranla % 30-35 oranında daha az. 6. Eklem yangısı ve tendon iltihabını önlemeye yardımcı olur.

Nasıl beyninizi sağlıklı tutmak için onu kullanmanız gerekiyorsa, aynı şekilde eklemlerinizi sağlıklı tutmak için de onları kullanmanız gerek. Dr. Barron'a göre, parmaklarınızı yumuşak bir şekilde kullanmak, parmak kıkırdaklarını eskitmek yerine onları güçlendirir. Örgü yapmak bu iş için klavyede yazı yazmaktan daha iyi, çünkü örgü, parmakları çok zorlamaz ve parmaklarınızda başka problemlere yol açacak şekilde yorucu değildir. Zaten eklem yangınız mı var? Dr. Barron, ellerinizi ılık suya batırmanızı ve örgü yaparken daha büyük şişler kullanmanızı tavsiye ediyor. Artık örgünün sağlık için tüm faydalarını bildiğinize göre, bir tuhafiyeye gidip gerekli ekipmanları alabilirsiniz. Youtube'da ve Pinterest'te de harika örgü dersleri var. Örgünün nasıl yapıldığını bir defa öğrendikten sonra, bırakmak istemeyeceksiniz.

Express
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler