ABD'nin Orlando kentinde binlerce kişi Pazar günü gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden 49 kişiyi andı.
Eşcinsellerin gittiği Pulse gece kulübüne düzenlenen saldırıda ölenler için mumlar yakıldı, gözyaşları döküldü, şarkılar söylendi ve duygu dolu konuşmalar yapıldı.
Pulse gece kulübünün eski çalışanlarından Cathleen Daus, anma töreni sırasında "Pulse bana hep güven vermiştir. Normal bir insan olduğumu anlamama yardımcı oldu" diye konuştu.
Anma törenine katılan bir imam, Müslümanların tüm ABD halkının yanında, "Nefret, ölüm ve yıkım ideolojisine" karşı durduğunu söyledi.
Florida İslam Toplumu'dan imam Muhammad Musri, "Dünyadaki tüm Müslüman liderlere ve tüm Müslüman topluluklara sesleniyoruz. Bu kanseri artık söküp atalım" diye konuştu.
Obama: Orlando saldırısında IŞİD bağlantısı delili yokOrlando: ABD'nin fay hatlarını vuran saldırıOrlando saldırısı: Bir anne ve oğlunun son mesajlarıSaldırıda yaralanan 53 kişinin tedavisinin devam ettiği Orando Sağlık Merkezi'ne de çiçekler bırakıldı.
New York'ta toplanan büyük kalabalıklar saldırıda hayatını kaybedenleri andı.
ABD Başkanı Barack Obama'nın da Perşembe günü Orlando'ya gitmesi bekleniyor.
Saldırgan Omar Mateen ile ilgili yeni detaylarÖte yandan Pulse gece kulübüne saldırı düzenleyen ve hem saldırı öncesinde hem de saldırı esnasında IŞİD'e (Irak Şam İslam Devleti) biat ettiğini açıklayan Afganistan asıllı ABD vatandaşı Omar Mateen hakkında yeni bilgiler ortaya çıkıyor.
Pulse gece kulübüne sık sık giden bazı kişiler ABD medyasına daha önce Mateen'i gece kulübünde gördüklerini anlattı.
Orlando saldırısını gerçekleştiren Omar Mateen kimdir?Mateen'in babası: Eşcinselliği cezalandırmak insanlara düşmezSaldırgan Omar Mateen, sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarda üzerinde New York Polis Departmanı tişörtleriyle görülüyordu. Eski karısı, Mateen'in polis olmak istediğini ifade etmişti.
Orlando Sentinel gazetesine konuşan Ty Smith, "Bazen bara gider bir köşede içkisini alıp tek başına otururdu. Bazen o kadar sarhoş olurdu ki bağıra bağıra konuşup etraftakilerle itişip kakışırdı" dedi.
Bazı tanıklar ise Omar Mateen'i daha önce eşcinsellerin kullandığı çöpçatan uygulamalarında gördüklerini anlattılar.
Mateen'in gerçekleştirdiği saldırıda yaralanan 53 kişiden 4'ünün durumunun hâlâ ciddiyetini koruduğu ifade ediliyor.
Dünya genelinde anma törenleriOrlando saldırısı sadece ABD'de değil, dünyanın birçok büyük şehrinde de anıldı.
New York'ta Empire State binasının ışıkları söndürüldü ve düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı.
Paris'te Eyfel Kulesi LGBT bayrağı renklerinde ışıklandırıldı.
Berlin'de ABD Büyükelçiliği binasının önüne çiçekler bırakıldı.
Londra'da düzenlenen yürüyüşe muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn de katıldı.
Fransa'nın başkenti Paris'te ise Eyfel Kulesi'i hem ABD hem de LGBT bayrağı renklerinde ışıklandırıldı. Birçok Parisli düzenlenen anma etkinliklerine katılarak mumlar yaktı ve hayatını kaybedenler anısına yerlere çıçekler bıraktı.
Almanya'nın başkenti Berlinde 100'ün üzerinde kişi ABD Büyükelçiliği önünde toplanarak mum yaktı.
İngiltere'nin başkenti Londra'da da LGBT toplumunun kalbi olarak bilinen Soho'da anma törenleri düzenlendi ve hayatını kaybeden 49 kişi anısına 49 balon uçuruldu.
FBI: Saldırgan internet propagandasıyla radikalleşmişSaldırıyla ilgili soruşturmaysa devam ediyor.
Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyen Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, Omar Mateen için "Yabancı terör örgütlerinin propagandasıyla radikalleştiğine dair güçlü bulgular var" dedi.
Comey, Mateen'in radikalleşmesinde internet üzerinden yapılan propagandanın rol oynadığını da ifade etti.
FBI Direktörü James Comey, saldırgan Omar Mateen'in internet üzerinden radikalleştiğine dair güçlü bulgulara ulaştıklarını söylüyor.
ABD Başkanlık yarışında isimleri öne çıkan Cumhuriyetçi Donald Trump ile Demokrat Hillary Clinton ise benzer saldırıların önüne geçilmesi için ne gibi tedbirler alınması gerektiğne dair açıklamalar yaptı.
Donald Trump ABD'nin göç politikasının elden geçirilmesi gerektiğini ifade ederek Omar Mateen'in ailesinin 1980'lerde ABD'ye yerleşmesine izin verilmesinin bir hata olduğunu ifade etti.
Hillary Clinton ise radikalleşmiş kişilerin silaha erişimini kısıtlamak adına bireysel silahlanma yasasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti ve "Savaşlarda kullanılan silahların ABD sokaklarında yeri yok" dedi.