YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ormancılık Ve Su Şurası Yeni Kararlarla Sona Erdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın; kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla özel sektör...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın; kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla özel sektör temsilcilerinin katılımıyla organize ettiği Ormancılık ve Su Şurası sona erdi.

Ankara’da üç gün süren etkinlikte; doğal ormanların sürdürülebilir yönetiminin sağlanması, karbon tutumunun artırılması ve odun hammaddesine talebin karşılanması maksadıyla hızlı gelişen türlerle endüstriyel ağaçlandırma çalışmalarına öncelik verilmesi kararı alındı.
Ağaçlandırma çalışmalarının önemi ve sürdürülmesine dikkat çekilen toplantılarda, kırsal iş gücünün mahallinde tutulmasını sağlayacak politikaların geliştirilmesi görüşünde birleşildi.
Orman ağaçları ve tohumlarının genetik ıslah çalışmalarına kararlılıkla devam edilmesi hatırlatılan Ormancılık ve Su Şurası’nda, Türkiye’nin fidan ihraç eden bir ülke olması, ormancılık alanında profesyonel işgücünün geliştirilmesi, odun hammaddesi ihtiyacının yerli kaynaklardan sağlanması, 'yeşil ekonomi ulusal eylem planı' oluşturulması üzerinde duruldu.

SU VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KARARLARI

Ormancılıkla ilgili pek çok yeni düzenleme kararının alındığı toplantıda su ile ilgili de şu görüşler dile getirildi:

“Su Kanunu bir an önce çıkartılmalı ve uygulanmalı. Havza ölçeğinde etkin bir su yönetimi için izin, izleme, denetim ve yaptırım bütünlüğü sağlanmalı. Ulusal su potansiyelinin etkin kullanımı için gerekli tedbirler alınmalı. Su kütleleri ulusal izleme sistemi geliştirilmeli. Suyun korunması, kullanımı ve geliştirilmesi için uygun yatırım ve finansman modelleri geliştirilmeli. Su kaynakları için çevresel kalite hedefleri, standartları ve tedbirleri belirlenmeli. Su kaynaklarının korunması için noktasal ve yayılı kaynaklardan gelen kirlilik yükleri azaltılmalı.”

Ormancılık ve Su Şurası’nda, iklim değişikliği de masaya yatırılarak; çölleşme ve erozyonla etkin mücadele için çölleşme ve erozyondan etkilenen alanların ıslahı ve sürdürülebilir yönetimi sağlanması, iklim değişikliğinin belirlenmesine yönelik genel projeksiyon çalışmaları geliştirilerek sürdürülmesi,-iklim değişikliğine uyum çalışmaları yapılması, taşkın yönetiminde etkinlik artırılması, kuraklık yönetim politikalarının oluşturulması, -tür koruma çalışmalarında etkinliğin arttırılması, korunan alanların etkin yönetimi sağlanması, yaban hayatının sürdürülebilir yönetilmesi, sürdürülebilir av yönetimi sağlanması, sokak hayvanlarının rehabilitasyonunun tesis edilmesi, doğa koruma politikalarının kalkınma politikalarına entegre edilmesi gibi konulara düzenleme getirilmesi istendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler