Bursa merkez Osmangazi Belediyesi, dijital arşiv ve evrak yönetim sistemine geçiyor. Belediye, 1950 yılından bu yana arşivlenen tüm imar dosyalarını dijital ortama aktarıyor.
İlk aşamada imar dosyalarının aktarıldığı sistem sayesinde günlerce süren işlemler birkaç dakikada bitecek. 1,5 aydır süren dijital arşivleme çalışmalarını inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sistemin avantajları hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 50 bin imar dosyasının dijital ortama aktarıldığını söyleyen Dündar, bu sistem sayesinde kurum içindeki tüm dokümanlara, ihtiyaç duyulan her an kolayca ulaşılabileceğini belirtti.
Sistemin hem vatandaş hem de belediye için bir devrim niteliği taşıdığına değinen Dündar, "Modern belediyecilik hizmetlerinde önemli bir atılım olan bu sistemle birlikte evrakta tahribat, değişme, kaybolma gibi olumsuzluklar ortadan kalkacak. İstenilen evraka zahmetsiz, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşılabilecek." dedi.
Dijital arşiv sisteminin, mimari projeler, ruhsat, tapu, yapı kullanma izinleri, imar dosyalarına kadar birçok bilgiye anında ulaşma imkânı sağlayacağını vurgulayan Dündar, şöyle konuştu: "Onaylı ruhsat örneği almak isteyen bir vatandaşa en erken ertesi gün belge teslimi yapılıyorduk, bu sistemle birlikte vatandaşımıza 2 dakika içinde istediği belgeyi vereceğiz. Döküman hazırlama maliyeti de azalacak. Kurumsal bütünlüğün sağlanması ve zaman kaybının önlemesi ve hızlı hizmet anlamında Osmangazi farkını ortaya koyacağız. İmar dosyalarıyla başlayan dijital arşivleme süreci, önümüzdeki yıllarda tüm belediye arşivi için uygulanacak."
Dündar, dosyaları 8 ay içinde dijital ortama aktarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz