YURTHABER

Eskişehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden sergi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde 13 yıldır yürütülmekte olan “Yaratıcı Düşünce ve Girişimcilik” dersi aracılığı ile derse adını veren düşünce ve girişimcilik değerleri teşvik ediliyor.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde 13 yıldır yürütülmekte olan “Yaratıcı Düşünce ve Girişimcilik” dersi aracılığı ile derse adını veren düşünce ve girişimcilik değerleri teşvik ediliyor. Ayrıca öğrencilerin ders kapsamında hazırladıkları projelerde ortaya koydukları ürünler sergileniyor.
Sergiler ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. Suat Mirza Konferans Salonu fuayesinde gerçekleşti. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde “Yaratıcı Düşünce ve Girişimcilik” dersini yürüten Prof. Dr. Müjgan Sağır, Türkiye’de bu kapsamda bir dersin zorunlu olarak ve bu kadar uzun süredir yürütüldüğü ilk bölüm sayılabileceğini dile getirdi. Sağır, şöyle konuştu:
“Bu sergi ESOGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde 13 yıldır yürütülmekte olan Yaratıcı Düşünce ve Girişimcilik dersi A grubu öğrencilerinin dönem projelerinden oluşmaktadır. Ders 7 yıldır zorunlu ders kapsamına alınmıştır. Deste gerçek hayat planlama problemlerine ilişkin grup çalışması olan vaka analizleri, kâğıt egzersizleri gibi interaktif çalışmalar yapılmaktadır. Bu yıl istek üzerine Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nde de aynı ders yürütülmüş ve öğrenciler disiplinler arası çalışmalar yapma olanağı bulmuşlardır. Şu ana kadar bir kısmı Üniversitemiz Bademlik Kampüsü’nde olmak üzere 6 sergi düzenlenmiştir. Projeler arasında engelli bireyler için çorap giyme aparatı, katlanabilir içecek kutusu, acil durumlarda kullanılabilecek küçük benzin matik istasyonu, hafta sonu ve mesai saatleri dışı online ilaç dağıtım, evcil hayvan tüy toplama aparatı, akıllı mutfak tahtası ve afet anında kullanılacak mini keşif robotu gibi sayısız proje fikri bulunmakta olup, pek çok çalışmanın maketi ya da çalışan bir prototipi yapılmıştır. ESOGÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de bu kapsamda bir dersin zorunlu olarak ve bu kadar uzun süredir yürütüldüğü ilk bölüm sayılabilirler.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler