YURTHABER

Osmaniye
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmaniye'de Babalık Eğitim Semineri

Osmaniye'de, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında babalık eğitim semineri düzenlendi.

Osmaniye'de, "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında babalık eğitim semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Figen Algan İlkokulu'nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, çocuğun kişisel gelişiminde babanın en önemli rolünün, öz güven gelişimini desteklemesi olduğunu belirtti.

Kılıç, insanın dünyada sahip olabileceği en değerli varlığının çocukları olduğunu ifade ederek, onları eğitirken yeteneklerinin göz önüne alınması gerektiğine dikkati çekti.

Babaların, çocukların kendini tanımasına ve yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olması gerektiğini bildiren Kılıç, şunları kaydetti:

"Baba olarak öğrencilerimizi başarıları konusunda yüreklendirmeliyiz. Çocuğun kendisini tanımasına ve yeteneklerini geliştirmesine ona sevgi göstererek yardım edilmelidir. Onun kendini tanımasına, ifade etmesine ve yeteneklerinin farkına varmasına ortam ve fırsatlar hazırlanmalıdır. Gelişme, olgunlaşma ve öğrenme ancak yaşantılar yolu ile gerçekleşir. Çocuklarımızın problem çözebilen, baş etmeyi bilen ve kendi kanatları ile uçabilen bireyler olabilmesi onlara etkin olma fırsatları tanındığı oranda gerçekleşir. İyi bir eğitim almış ve kendine güvenen çocukların istediğini elde edebileceğine inanıyorum. Eleştirileriniz acımasız olmamalı, yapıcı olmalı. Tenkitten çok takdir etmek konusunda cömert olunmalı. Eleştirmek gerektiğinde ise bunu doğrudan çocuğa veya onun kişiliğine değil yaptığı davranışa yöneltmek gerekir."

Kılıç, çocukların başarılı bireyler olarak yetişmesi için çeşitli projeler geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Seminere, okul personeli ve okulda eğitim gören öğrencilerin babaları katıldı.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Ömer Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler