YURTHABER

Osmaniye
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmaniye’de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı

Osmaniye'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak konutların temeli törenle atıldı.Yeşilyurt Mahallesi Alahanlı Yolu TCDD hemzemin...

Osmaniye’de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı

Osmaniye'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak konutların temeli törenle atıldı.
Yeşilyurt Mahallesi Alahanlı Yolu TCDD hemzemin geçidi yanında 25 dönümlük arazi üzerine 85 metre karelik 320 adet konut depreme dayanıklı bir şekilde yapılacak.
Belediye Başkanı Kadir Kara, projenin mahallenin tamamında uygulanacağını belirterek, yeni kentsel dönüşüm alanları için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
Bölgede sağlıksız yapılaşma neticesinde ortaya çıkmış çok sayıda binanın kamulaştırarak yıkıldığını aktaran Kara, "Kentsel dönüşüm alanları şehirlerin daha güvenli ve sağlıklı yapılanmasına büyük bir rol üstlenmektedir. Belediyemizce yeni kentsel dönüşüm alanları için çalışmalar devam ettirilmektedir. Proje kapsamında bölgeye FG tipi 320 adet konut inşa edilecektir. Konutlardaki daireler 82 metrekare alana sahip, her kat 4 daireden oluşacaktır. Daireler kalorifer ve doğal gaz altyapısına uyumludur. Proje çerçevesinde a ve b bölümlerinden oluşacak 10 blok yapılacaktır. Her blok 7 kat yükseklikte a ve b bölümleri ayrı asansörlere sahip olacaktır. Binaların sağlam zemine oturabilmesi için jet grout uygulaması vardır. 80 cm çapında 15 metre derinlikte ve her temelde 90 adet bulunacaktır. İşin süresi 550 gün olup 09 Nisan 2013 tarihinde tamamlanacaktır. Projenin Osmaniyesize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.
Osmaniye'nin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve değiştiğini söyleyen Vali Celalettin Cerrah ise Osmaniye’nin son sürat modern bir kent haline geldiğini söyledi.
Törende MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu ve Ak Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da birer konuşma yaparak projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Daha sonra İl Müftüsü Ramazan Çortul'un yaptırdığı duanın ardından, Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uğur Özbek, milletvekilleri Suat Önal, Durdu Mehmet Kastal ve Hasan Hüseyin Türkoğlu ile diğer protokol üyeleri butona basarak ilk harcı temele attılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler