Geçen Şubat ayında ilgili birimlere 8 bin lira karşılığında teminat parası yatıran Şen, 8 aylık inceleme sonunda izni aldı. İzin öncesi bölgede 10'a yakın dedektörle tarama yaptığını anlatan Şen, "Buca içinde zaten bu tarz bir rivayetten yıllardır bahsediliyordu. Bunun üzerine resmi başvurumu yaptım ve Kaymakamlık başta olmak üzere devlet birimlerine gerekli evrakları gönderdim. İzin çıkmasıyla kepçe ile 4,5 metre kazdık. Kazıda yeşil renkte topraklar çıktı, bu da oksit olduğunu gösterir, bir metalin göstergesidir." diye konuştu. Defineye merakının olmadığını, tarihe merakının olduğunu savunan Şen, "Yeraltındaki zenginlikleri yeryüzüne çıkarmaya çalışıyorum." dedi.
Trafik akışının yoğun olduğu ve şehrin orta yerinde yapılan kazı çalışmalarında altına ulaşması halinde yüzde 40 pay alacağını anlatan Mehmet Şen, geri kalanların ise devlet tarafından hazineye aktarılacağını kaydetti. Bin 80 kilo civarında altın beklediğini sözlerine ekleyen Şen, "Yasal kazıda yüzde 50'si devlete, yüzde 10'u mülki amirliğine, yüzde 40'ı da aracı kişiye verilecek. Tahmine göre bin 80 kilo civarında Osmanlı altını bekliyoruz." şeklinde konuştu.
Altınları bulması halinde en önemli önceliğinin diyabet hastalığının tedavisi olduğunu belirten Şen, paranın bir bölümü ile sağlığına tekrar kavuşmak için çaba sarfedeceğini, diğer kısmı ile hayatını düzene sokacağını söyledi.
(CİHAN)