HABER

ÖSYM Başkanı istifa etti

Öğerenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifa ettiği öğrenildi.

ÖSYM Başkanı istifa etti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, görevinden ayrıldığı açıkladı. Kopya iddialarıyla zor günler geçiren Yarımağan, görev süresinin dolacağı Aralık ayını beklemedi.

[**

**](https://www.mynet.com/reisten-itiraf-sorulari-cemaatten-aldim-110100533235)

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, önümüzdeki günlerde yeni ÖSYM Başkanı'nı seçecek.

KPSS'de 350 kişinin tam puan alması üzerine kopya iddiaları gündeme gelmişti. Eğitim Bilimleri Testi iptal edilirken, öğretmen atamaları da ertelenmişti.

Kopya skandalıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ÖSYM binasında arama yapılmıştı.

Organize kopya çekildiği iddiaları üzerine 58 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 4’ü tutuklanmıştı.

Zanlıların kopya çekerken teknolojinin son nimetlerinden yararlandığı belirlenmişti.

Üzerine bluetooth kulaklık monte edilmiş tişört, kolye şeklinde cep telefonu, flaş bellekler, cep telefonu kulaklıkları, kulak içine yerleştirildiği düşünülen ses algılama aparatı da ele geçirilmişti.

EMEKLİ OLACAĞIM

ÖSYM Başkanlığından istifa eden Prof. Dr. Ünal Yarımağan, istifasıyla ilgili olarak ''Koşullar böyle gerektirdi. Başkanlıktan ayrılmam gerekti. Emekli olacağım'' dedi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) kurulduğu 1974 yılından bu yana kurumda görev yapan ve son 6 yıldır Başkanlık görevini yürüten Prof. Dr. Ünal Yarımağan, istifa kararı ile ilgili sorusuya, ''Koşullar böyle gerektirdi, gerektiği için böyle oldu. Başkanlıktan ayrılmam gerekti. Emekli olacağım. Birkaç gün izin alacağım, peşinden emekli olacağım. Torunum var, torunumla ilgileneceğim. Bahçeyle ilgileneceğim'' şeklinde yanıtladı.

-İSTİFANIN PERDE ARKASI-

Yarımağan, dün akşam saatlerinde YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile görüştükten sonra istifasını netleştirdi.

Yarımağan, bugün istifa dilekçesini hazırlayarak, YÖK'e sunduktan sonra ÖSYM çalışanlarıyla bir toplantı yaparak, istifa kararını açıkladı.

Üzüntülü geçen toplantıda bazı çalışanların gözyaşlarını tutamadığı öğrenildi.

Öte yandan, ÖSYM'de bazı görevden almalar olabileceği öğrenildi.

Prosedüre göre, ÖSYM Başkanlığına YÖK Başkanı atama yapıyor.

ÖĞRETMENLERE AYRI SINAV GÜNDEMDE

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) öğretmen adaylarının yeterliliğini tespit etmekte uygun olmadığı düşünülen Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB), KPSS’de soru sızdırıldığına ilişkin iddialar gündeme gelmeden önce başlatılan çalışmada, öğretmen alınacak branşlara göre ayrı ayrı sınav yapılması öngörülüyor.Bu konuda fizibilite çalışması yapılan Bakanlıkta, öğretmen adaylarının branşlarına göre düzenlenecek sınava girmesi ve bu sınavın sonuçlarına göre öğretmen alımı yapılması, sınavı Bakanlığın gerçekleştirmesi düşüncesi ağırlık kazanıyor.Öğretmenlikte 76 ayrı branş bulunduğu ve bu branşların her biri için ayrı sınav düzenlenmesinin sıkıntı yaratıp yaratmayacağı konusunun tartışıldığı Bakanlıkta, Seviye Belirleme Sınavları’nın yanı sıra başta Motorlu Taşıtlar Sürücü Sınavları ile diğer birçok kurumun sınavını gerçekleştiren Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün altyapısının bu sınavları yapmaya uygun olduğu belirtiliyor.Öğretmen adaylarına yönelik sınavın MEB tarafından yapılması için yasal değişiklik gerekiyor çünkü ilk kez devlet memuru olacakların KPSS’ye girmesi şartı bulunuyor. Öğretmen adaylarının KPSS yerine MEB tarafından ayrı bir sınavla öğretmen olarak alınabilmesi kanun değişikliğini zorunlu kılıyor.KPSS, ilk olarak Devlet Memurları Sınavı (DMS) adıyla 1999 yılında uygulanmaya başladı ve sınav 2002 yılında KPSS adını aldı.Öğretmen adayları, memur alımları DMS ve KPSS sonuçlarına göre alınmadan önce sadece yaptıkları başvurularla ve başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığı kontrol edilerek öğretmenlik için başvurabiliyorlardı.DMS ve KPSS, getirildiği günden bu yana ÖSYM tarafından uygulanıyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler