YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otellerin Içki Şişelerinin Ormanlık Alanlara Atılmasına Izin Verilmeyecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, orman yangınlarının önüne geçmek için otellerin alkollü içecek şişelerinin ormanlık alanlara atılmasına...

Otellerin Içki Şişelerinin Ormanlık Alanlara Atılmasına Izin Verilmeyecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, orman yangınlarının önüne geçmek için otellerin alkollü içecek şişelerinin ormanlık alanlara atılmasına izin verilmeyecek.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl ve Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, muhtemel orman yangınlarında alınacak ilk önlemlerle ilgili köy muhtarlarıyla Çenger Beach Resort Otel konferans salonunda toplantı yaptı.

Kaymakam Bulgurlu ve Antalya Orman Bölge Müdürü Gökçöl, muhtarların sorunlarını dinleyerek, yangın halinde yapılması gereken işlemlerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda bazı köy muhtarları, otellerin bazılarının köylerinin ormanlık alanı içine alkollü içecek şişelerini attığını ve bunun da yangınlara davetiye çıkardığını ifade etti.

Antalya Orman Bölge Müdürü Gökçöl, ormanlık alana atılan gelişigüzel şişelerin mercek görevi gördüğü için orman yangınlarına davetiye çıkardığını kaydetti. Orman yangınlarının kontrol altına alınmasında ilk 20 dakikanın çok önemli olduğunu belirten Gökçöl, Antalya bölgesinde yapılan yangınların istatistikine bakıldığında yüzde 97'sinin dikkatsizliğe bağlı insan eliyle gerçekleştiğini ifade etti.

Gökçöl, "Muhtarlarımız, bir orman yangını gördüğünde kendisi söndürmek için uğraşmasın. İlk önce Alo 112 ve Alo 177 hattını arasın. Çoğu zaman bu yangın çok küçük, ben söndürürüm anlayışı hakim oluyor. Bu, yanlış bir anlayış. Yangına erken müdahale etmede ilk 20 dakika çok önemli. Ormanlık alanlara atılan cam şişeleri mercek görevi gördüğü için çok tehlikeli ve riskli." dedi.

En fazla orman yangınının poyrazlı havada çıktığını belirten Gökçöl, bölgede buğday ve arpa hasadı dönemi olduğu için çiftçinin kesinlikle anızını yakmaması gerektiğini kaydetti. Çoğu orman yangınlarının anız yakımı sonrası çıktığını belirten Gökçöl, ormanlık bölgelerde poyrazlı havalarda risk unsuru taşıyan kuru otların temizlenmesinin çok önemli tedbir olduğunu ifade etti. Gökçöl, "Hasat sonrası kesinlikle anız yakmayalım. Çoğu zaman anızda sıçrayan anız ateşi binlerce hektar ormanlık alanı kül edebiliyor. Bu konuda köylülerimizden anlayış bekliyoruz. " dedi.

Kaymakam Bulgurlu da yaptığı konuşmasında, yangına hızlı müdahalede ilk 20 dakikanın çok önemli olduğunu söyledi. Manavgat'ta geçen yıl yangınsız bir yıl geçirdiklerini belirten Bulgurlu, 2012 yılını da hiç orman yangını çıkmadan geçirmek istediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler