Asus, Zenfone akıllı telefon ailesi ile büyük sükse toplamıştı. Zenfone, kısa sürede benimsenmişti ve birçok kullanıcı tarafından tercih edilen bir ürün oldu. Bunu gören Asus, Zenfone ailesini genişletmeye karar verdi. Buraya kadar her şey çok güzel. Fakat bu ailenin genişlemesi ile birlikte ciddi kafa karışıklıklar olmaya başladı. Ailenin üyeleri farklı işlemci, bellek miktarı, ekran çözünürlükleri ve kapasiteleri ile kullanıcıların satın alma kararlarını ciddi anlamda zorlaştırıyor. Zenfone ailesini satın almak isteyen herhangi biri bu modellerin özelliklerini çok iyi öğrenmesi şart. Tıpkı inceleme fırsatı bulduğumuz Zenfone 2 Laser gibi.
Ergonomi
Zenfone 2 Laser kendi içinde ikiye ayrılıyor. Bizim inceleme fırsatı bulduğumuz 5.5 inç ekranlı, Qualcomm Snapdragon 410 işlemcili ve 2 GByte belleğe sahip olan ZE550KL modeli. Aldığımız bilgiye göre bir de Snapdragon 615 işlemcili ve 3 GByte bellekli bir Zenfone 2 Laser modeli var. İşin daha da kafa karıştırıcı tarafı ise 140 gr ağırlığındaki Zenfone 2 Laser’in aynı keskin hatlar ve aynı boyuta sahip olan Asus Zenfone 2’ye neredeyse birebir benzemesi.
Kenarlarında tıpkı LG G4 gibi herhangi bir düğme yer almıyor. Ses açma kapama arka tarafta bulunan kameranın altında yer alıyor. Ürünün alt kısmında Micro USB yuvası bulunuyor. Ele oldukça iyi oturan Asus Zenfone 2 Laser, sadece 10 mm kalınlığında.
2 Adet SIM yuvası kapağın altında bulunuyor. Bu SIM yuvalarından biri aynı zamanda MicroSD kart yuvası olarak da görev yapıyor. Dolaysıyla cihazın kapasitesini arttırmak isteyen kullanıcılar tek bir SIM yuvasını kullanmaları gerekiyor. Unutmadan söyleyelim. Kapağın altında buluna 2400 mAh’lik pil’in çıkartılabilmesi önemli bir özellik. Bu pil sayesinde Asus Zenfone 2 Laser, yaklaşık 1.5 gün boyunca şarj edilmeden kullanılabiliyor.
Performans
Asus Zenfone 2 Laser’in donanım birleşenlerine baktığımızda onun daha çok giriş ve orta sınıf bir ürün olduğunu anlamak mümkün. 1.2 GHz hızında dört çekirdekli Snapdragon 410 işlemcinin yanı sıra 2 GByte bellek ve 16 GByte’lık bir kapasiteye sahip. Dolaysıyla müthiş bir performans beklemek yanlış olur. Yine de şunu söylemeden edemeyeceğiz. Yaptığımız testlerde birçok oyunu rahatlıkla çalıştırabildik. Bununla birlikte sıkıştırılmış videoların oynatılmasında da iyi bir performans gösterdi. Asus Zenfone 2 Laser, sayfalar arası geçişlerde herhangi bir takılma göstermedi. Bununla birlikte cihazda bir ısınmanın olmaması da beğendiğimiz özellikler arasına girdi.
Kamera Performansı
Asus Zenfone 2 Laser’in en önemli özelliklerinden biri Lazer otofokus sistemi. Arka tarafta bulunan f/2.0 13 MP’lik kamera, çift taraflı flaş ve odaklamaya yardımcı olan hızlı ve keskin fotoğraflar çekmeyi sağlayan lazer ile donatılmış. Ürünün sahip olduğu süper çözünürlük modu sayesinde, teorik olarak 52 MP’lik fotoğraflar oluşturulabiliyor. Loş ve karanlık ortamlarda yeterli bir performans sunan Asus Zenfone 2 Laser, gün ışığında zaman zaman hafif solgun fotoğraflar çekiyor. Bu her ne kadar küçük bir sorun gibi görünse de HDR modu ile başarılı fotoğraflar çektiğini söylemeliyiz. Lazerli otofokus sistemi daha çok kısa mesafeli görüntü çekimleri için etkili. Bir manzara çekmek istediğinizde, Lazer özelliği çok etkin olamadığını söylemeliyiz. Ön tarafta bulunan 5 MP’lik kamera ise birçok iş için fazlasıyla yeterli. Selfie tutkunları bu konuda bir hayal kırıklığı yaşayamayacağı kesin. Bununla birlikte kameraları çalıştıran uygulamaların oldukça basit bir kullanıma sahip olduğunu söylemeden edemeyeceğiz. Birçok ayara anında ulaşılabiliyor ve bununla birlikte zengin kamera modlarının olması da önemli bir avantaj.
Uzun lafın kısası. Asus Zenfone 2 Laser, sahip olduğu donanım birleşenleri sayesinde giriş ve orta seviyeye hitap ediyor. Bu alanda iyi bir kameraya sahip olmak isteyen kişiler için geliştirilen Asus Zenfone 2 Laser, Fotoğraf çekmeyi seven kişiler tarafından tercih edilmeli.
Fotoğraf çekimlerinde beklentileri yüksek olan kişiler başka bir ürüne bakmalarına tavsiye ederiz.