Lisansüstü eğitim kontenjanlarına yerleşmek isteyen adayların başvurduğu 2015 Güz Dönemi ÖYP tercih sonuçları açıklandı. Sonuçlar https://yoksis.yok.gov.tr/OYPUYG/ adresinden adayların erişimine açıldı. ÖYP tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından ÖYP yerleştirme kayıtları da başladı. Araştırma görevlilerinin haberimizin sonunda yer alan belgelerle birlikte 18 Eylül 2015'e kadar yerleştirildikleri üniversiteler aracılığıyla ÖYP kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor. Üniversitelerin Lisansüstü tercih sonuçlarına ulaşabilmeleri için aşağıdaki yolu izlemeleri gerekiyor.
ÖYP TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ
YÖKSİS - ÖYP İşlemleri - Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı - ÖYP Aday İşlemleri - Lisansüstü Tercih Sonuçları - Dönem
ÖYP tercih sonuçlarına göre lisansüstü eğitim programlarına yerleştirilmesi uygun bulunan araştırma görevlilerinin aşağıdaki belgelerle birlikte en geç 18.09.2015 tarihi mesai bitimine kadar lisansüstü eğitim yapmak için yerleştirildikleri üniversitelerin ilgili enstitülerine başvurmaları gerekmektedir.
LİSANSÜSTÜ ÖYP KAYITLARI İÇİN GEREKEN BELGELER
1. ALES sonuç belgesi.
Not: Kayıt işlemlerinde istenilebilecek diğer belgeler için lütfen ilgili enstitülerle iletişime geçiniz
KİMLER ÖYP'YE BAŞVURABİLİR?
Türk Vatandaşı olmak.
30/12/2014 – 05/01/2015 tarihleri arasında yapılacak olan başvuru işlemlerinde, adaylar 2012 Bahar ve sonrasında alınan ALES sonuçlarından birini kullanabilecektir.
35 yaşını doldurmamış olmak (30.12.1979 tarihinden sonra doğanlar başvuru yapabilecektir.)
Araştırma görevlisi olarak çalışmasına engel olacak herhangi bir sağlık problemi bulunmamak.
Askerliğini yapmış olmak veya muaf olmak veya tecilli olmak. (Bknz. ÖYP ve Askerlik)
Atama yapılacak programın lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda 3 yıl geçerlilik süresi içinde ALES’den en az 70 puan almış olmak.
Başvuru süresi içinde adayın mezun durumda olması ve diploma notunun belirlenmiş olması gerekir.
Eğer kadronun özel şartlarında Yüksek Lisans Yapıyor veya Yapmış olma şartı varsa o Yüksek Lisans programının Tezli olması gerekir, Tezsiz Yüksek Lisans ile başvuru yapılmaz.
Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.