Öz Orman-İş’in işyeri temsilcileri eğitimi seminerleri devam ediyor.
Erzurum ve Rize’deki birinci grup seminerin ardından ikinci grup eğitim semineri başladı. Çorum’da bugün başlayan ikinci grup seminerlerine Kastamonu ve Sinop bölgesindeki işyeri temsilcileri katıldı
Seminerin açılışına katılan ve temsilcilere hitabeden Hak-İş Onursal Başkanı, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, geçici orman işçilerine kadro sağlama çabalarının sürdüğünü söyledi.
Uslu, iklim değişikliğine bağlı olarak orman yangınları mevsiminin daha da uzadığını anlatarak, yangınla mücadelenin, teknik bilgi ve beceri yanında, sahiplenme duygusu ve fedakarlık gerektirdiğini belirtti. Uslu, bu mücadelenin, normal mesai ile değil, 24 saat tetikte, sorumluluk, vatanseverlik ve duyarlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi.
Ormancılığın tek meselesinin üretip satmak olmadığını, ülkedeki orman varlığının ve niteliğinin artırılmasının da gerekli olduğunu, dolayısıyla ormancılık konusunun kar-maliyet denklemiyle değerlendirilemeyeceğini kaydeden Uslu, “Orman işletmelerinin işlerinde süreklilik vardır.Orman işlerinde geçici işçilik olmaz. O yüzden, işçiler için daimi kadro olması gerektiğini savunuyoruz. Bu noktada, orman işletmelerin döner sermaye imkanları, hazineden ilave kaynak talep ettirmeyecek kadar yeterlidir.” şeklinde konuştu.
Orman işçilerinin de kadro elde etmek adına mücadeleyi sürdürmesi ve işi sadece kendilerine havale etmemeleri gerektiğini anlatan Uslu, “Kadro talebiniz konusunda, ben ve birçok arkadaşımız sizin yanınızdayız ve sorunun çözümü için elimizden geleni yapıyoruz. Ama elimizde sihirli bir değnek yok. Akşamdan sabaha sorun çözülmüyor. Sizlerin de bu konuyu sürekli gündemde ve canlı tutmanız gerekir. Ben bu sorunun çözüme kavuşacağına inanıyorum. Bu noktada zaman zaman Maliye Bakanlığı ile de temaslarımız sürüyor. Çalışmalarımızda mesafe de aldık. Ama bazı bürokratların emsal olacağı gerekçesiyle direnmesi söz konusu.
Kendimizi boş hayallere ve rehavete kaptırmadan, mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Ayrıca tek sorunumuz kadro değildir, bunu da bilelim. Orman varlığımızın geliştirilmesi lazım. Taşerondan hizmet alımına meydan vermemek de bizim meselemiz.Bir de, sendikanıza ve yöneticilerinize sahip çıkın. Geçmişte başka sendikalarda testiyi kıranlar oldu. Siz, suyu getirenle testiyi kıranı bir tutarsanız, kendinize kötülük etmiş olursunuz”
Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar da, Öz Orman-İş’in, sendikacılıktaki başarının eğitimden geçtiğine inandığını belirterek, “İşçi hareketi, geçmişte ‘hak mücadelesini’ çoğunlukla ‘kol gücüyle’ yürüttü. Fakat bu dönem geride kaldı.Yaşadığımız dönem, her türlü iş ve eylemi ‘bilgi temelinde’ yapmayı gerekli kılmaktadır. Bilgi, başarının en önemli anahtarıdır. Bilgiye erişmenin yolu da‘eğitim’den geçmektedir. İşte bu yüzden, Öz Orman-İş olarak, temsilcilerimizin ve üyelerimizin eğitimine büyük önem vermekteyiz.” diye konuştu.
Seminerde, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Gökdeniz de İş Sağlığı ve Güvenliği ile Temel Sendikacılık Eğitimi konusunda kapsamlı bir sunum yaptı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz