Antalya Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Eko Turizmi uzmanı Prof.Dr. Orhan Özçatalbaş, yoğun göç veren Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde kırsal turizmin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, yaptığı açıklamada köyden şehre göçün önüne geçmenin yolunun kırsal alanda alternatif turizmi geliştirmekten geçtiğini kaydetti. Son yıllarda iş imkanlarının azalmasıyla Akseki, İbradı ve Gündoğmuş ilçelerinde turizmin aktif olduğu Antalya ve Alanya ve Manavgat'a yoğun göç verdiğini hatırlatan Özçatalbaş, Gündoğmuş ve İbradı'da ilçe nüfusunun 2 bine dayandığını söyledi. İnsanlar doğdukları yerde mutlu ve huzurlu olursa göçün azalacağını aktaran Özçatalbaş, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı'da ayrı ayrı projeler hazırlayarak eko, kültür, köy turu, çiftlik evi, yöresel el sanatlarını canlandırma, tarihi evlerin restorasyonu, şelaleler, doğal ve bitkisel güzelliklerin tanıtımı, Yörük yaşamı, mağaralar, yayla ve doğa sporları turizminin canlandırılmasının 3 ilçeden göçün önüne geçilebileceğini ifade etti. Tarih Ormana evlerinin kültür turizmine açılmasıyla bölgenin ikinci Kastamonu ve Ankara Beypazarı olacağını belirten Özçatalbaş, Almanya, İsviçre, Hollanda, Fransa ve İtalya'da kırsal alan turizminin çok yaygın olduğunu söyledi. Özçatalbaş, "Yeni dünya turizm konseptinde farklı olan ve kültürel değerleri zengin olan destinasyonlar kazanıyor. Bu kapsamda Toroslar çok zengin kültürel zenginliğe sahip. Bu zenginlikler alternatif turizme kazandırılarak İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde cazip alan oluşturulması gerekir. Böylece bu 3 ilçede göçün önüne de geçmiş oluruz. " dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz