Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin bağımsız yaşam sürdürebilmesi, kendisine, ailesine ve yaşadığı topluma yararlı bir birey haline gelmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.
Otistik Çocukların Mesleki Kazanımları ve İstihdam İmkanları hareketlilik sonunda yapılan aktiviteleri içeren değerlendirme toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak engelli çocuklara yönelik 10 özel eğitim okulunda 186 öğrenciye 95 idareci, öğretmen ve personel, evde eğitim hizmetleri ile 21 öğrenciye, kaynaştırma hizmetleri ile 703 öğrenciye hizmet verdiklerini kaydetti. Gürpınar, “Toplumsal bir kurum olarak eğitim, toplumu derinden etkiler. Eğitim kurumlarının toplumdan beklentileri olduğu gibi toplumunda eğitime etki etmemesi mümkün değildir. Bu karşılıklı etkileşim arasında ülke daha iyiye doğru bir seyir alır. Bu bağlamda özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin bağımsız yaşam sürdürebilmesi, kendisine, ailesine ve yaşadığı topluma yararlı bir birey haline gelmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Böyle bir dayanışma ortamının oluşması eğitimde başarı için çok gereklidir. Bu açıdan müdürlüğümüz olarak, vatandaşlarımızın her kesimine özel eğitimi tanıtmak ve engelli bireylerin eğitim düzeylerini geliştirmek maksadıyla birçok faaliyet yapılmaktadır. Müdürlüğümüz özel eğitim gerektiren bireylere yönelik okul, kurum, destek faaliyetleri ve öğretmenlerin kendilerini yetiştirmesine imkan sağlayacak hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenleyerek özel eğitimde başarıyı ve kaliteyi artırmak için ilgili bir çok alanda çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Engellilerimizin eğitimden sağlığa, iş ve mesleki rehabilitasyondan kültür, sanat ve spora, kent standartlarının iyileştirilmesinden, psikolojik ve sosyal desteğe kadar sorunlarına çözüm bulunması hepimizin sosyal sorumluluğudur. Nüfusun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerin desteklenmesi, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi için yürütülen çalışmalara; yerel yönetim, sivil toplum kuruluşlarının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir. Yine müdürlüğümüz olarak engelli çocuklarımıza yönelik 10 özel eğitim okulunda 186 öğrenciye 95 idareci, öğretmen ve personel, evde eğitim hizmetleri ile 21 öğrencimize, kaynaştırma hizmetleri ile 703 öğrencimize hizmet vermekteyiz. Ayrıca, aile rehberliği, seminer, panel ve benzeri birçok hizmeti modern ve çağdaş bir anlayışla sunmaktayız. Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımız ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde önümüzdeki süreçte de kapsamlı şekilde devam edecektir” dedi.
Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya; Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda Proje Koordinatörü Hasan Gümüş, “Avrupa’dan Safranbolu’ya Uzanan Eller” sunumu yaptı. Gümüş, projenin otistik bireylere yönelik mesleki eğitim uygulamalarının Avrupa ülkelerindeki uygulamalarının yerinde incelenmesi ve kazanılan deneyimlerin öncelikle Karabük’te bulunan özel eğitim kurumlarına adaptasyonu ile uygulama detaylarının ve çıktılarının ülkede yaygınlaştırılması ve sürekliliğini öngören faaliyetler bütünü olduğunu ifade etti. Gümüş projeye Karabük’ten katılan 20 yönetici ve öğretmenin otistik bireylerin Avrupa’daki meslek eğitim imkanlarını, yönetimlerini inceleyerek, istihdam imkanları ve özel düzenlemeler hakkında bilgi ve deneyim sahibi olduklarını söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz