Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Tuğlu beldesinde belediye elektrik borcunu ödemeyince belde halkı susuz kaldı.
Adeta taş devrinin yaşandığı beldede köylüler evlerine eşekle ya da kendi omuzlarında bidonlarla su taşıyor. Çeşme başında uzun kuyruklar oluşturan kadın ve çocuklar, bütün günlerini su sırasında geçiriyor. Belediye’nin 47 bin TL elektrik borcundan dolayı susuz kaldıklarını belirten vatandaşlar, devlet elinin uzatılmasını bekliyor.
Tuğlu Belediyesi hizmet binasının yaklaşık 3 aydır 47 bin TL elektrik borcundan dolayı elektriklerinin kesik olduğunu ve vatandaşlara hizmet veremediklerini belirten Tuğlu Belediye Başkanı Yılmaz Arslantaş, “Şu anda belediye binasında hizmet veremiyoruz. Daha önce dinamolarla beldemizin suyu, elektrikler veriliyordu. Elektrik dağıtım şirketi 1 ay önce geldi dinamoların elektriğini kesti. Şu an beldemde sular akmıyor. Beldemde 476 nüfus var. Şu an bu 476 kişi perişan durumda” dedi.
İller Bankası’ndan belde nüfusu az olduğu için aylık gelen paranın az olduğunu ve bu parayla bu borcu ödemenin mümkün olmadığını söyleyen Başkan Arslantaş, “İller Bankası’ndan gelen para 7 bin TL. Belediyemizde 2 işçi, 2 memura 11 bin TL maaş ödüyoruz. Bu durumda ben ne yapabilirim. Kış geldi daireme kömür alamadım. Soğukta oturuyorum. 4 vekilimiz var. 4 vekilimizin de bunu duymasını istiyorum. Bizlere el uzatılmasını istiyorum” dedi.
1 aydır suların akmadığı için perişan durumda olduklarını söyleyen belde kahvehanecisi Eyüp Arslanmirza ise, “Sularımızı uzaktan bidonlarla getiriyoruz. Çamaşırlarımızın yıkamanın mümkünü yok, sepetlerde dolu halde duruyor. Vatandaşlar güneş enerjisi taktırdı, taktırdıklarını bin pişman oldular. Bunun bir çaresi olması gerekiyor” dedi.
Cami imamı İsmail Kozan da cemaatin mağdur durumda olduğunu söyleyerek, “Yaklaşık 1 aydır sularımız akmıyor. Hem camiye gelen cemaat perişan, hem de biz evlerimizde ne çamaşırımızı, bulaşığımızı taşıma sularla anca kendimizi idare ediyoruz. Çok çok sıkıntı çekiyoruz. Bu konuyla ilgililer ilgilenirse seviniriz” diye konuştu.
150 bin TL yatırım yaparak çiftlik kurduğunu belirten Üzeyir Arslantaş isimli çiftçi ise, “Ben buraya 150 bin TL yatırım yaptım. Hayvanlarımız susuz kalıyor. Kazanlarımızı yıkayamadığımız için süt ziyan oluyor. Hayvanların memelerini yıkayamıyoruz. 4 ineğimin memesi kör oldu. Bir ineğim 5 bin TL. Ölse ben ne yapacağım. Bankadan kredi kullandım kredimi nasıl ödeyeceğim” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz