YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

(özel Haber) Serbest Okul Kıyafeti Kararı Üreticileri İsyan Ettirdi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk ve orta öğretimdeki öğrenciler için “tek tip kıyafet” giyme zorunluluğunu ortadan...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk ve orta öğretimdeki öğrenciler için “tek tip kıyafet” giyme zorunluluğunu ortadan kaldırması üreticileri isyan ettirdi. Ellerindeki mallardan dolayı milyarlarca zarara uğradıklarını belirten üreticiler, hükümetin konuyla ilgili geri adım atmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilk ve ortaöğretimde okuyan öğrenciler için gelecek yıldan itibaren tek tip üniforma zorunluluğunu kaldıran yönetmeliği yayımlaması, okul kıyafeti üreten esnafın tepkisine neden oldu. 25 yıllık esnaf olduğunu belirten Ömer Çakır, “Yılın 6 ayı okul üzerinde çalışıyorum. Pantolonunu, gömleğini yapıyoruz, yıllık 20 bin öğrencinin formasını yapıyoruz. Bu kadar bizi etkileyecek müşterilerimiz ne olacak diye bizi arıyor” dedi.

Daha önceden haber verilmesi gerektiğini belirten İlhami Kayalar da, “Yaklaşık 50-60 bin adet tüketimimiz var. Bu çok zincirleme bir olay. Birçok insan bu konuda sıkıntı yaşar. Bu malları başka bir yere satma imkanımız yok. Bu konuyla ilgili bizi daha önce bilgilendirselerdi daha iyi olurdu. En azından bu kadar stoka girmezdik” diye konuştu.

“BU KARAR SEKTÖRÜ BIÇAK GİBİ KESTİ”

Okul üniforması üreten esnaflar, milyarlarca zarara uğradıklarını ifade ederek, bu konuda hükümetin geri adım atmasını istedi. Mevlüt Cengiz, “Bizim işimizi sadece okul kıyafeti yapmak. Şu an hükümetin almış olduğu bu kararla bizim zararımız yaklaşık 500-600 milyar. Daha önce uyarılsaydık herkes ona göre mal yapardı. Stoklarımızı eritirdik, şimdi her taraf mal dolu” dedi.

Sektörün öncü firmalarından birinin sahibi olan İbrahim Altan da, “Şirketimiz 20 senedir okul forması yapıyor. Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kararla ortada büyük bir mağduriyet var. Dolaylı ya da direkt bu işle uğraşan 5 milyon insan var. Bu karar nasıl bir istişare ile yapıldı orası muamma. Senelik 20-25 milyonluk bir ticaret hacmimiz var. Böyle bir şey yapılacaksa bir fikir beyanında bulunur. Kendi bünyemizde çalışan yaklaşık 350 işçi işten çıkartılacak. Senelik 600 bin adet takım yapıyoruz. Bu karar sektörü bıçak gibi kesti” diye konuştu.

Yanlış bir karar olduğunu savunan Cevat Cengiz de, hükümetin geri adım atmasını istedi. Cengiz, “Bu karar bizi direkt etkiler. Biz yurtdışına bile satışlara başladık. Bizi iç piyasanın desteklemesi lazım. Ciddi anlamda sektöre gelir sağlamaya başladığı, bunun yanlış bir karar olduğunu ve hükümetin geri adım atacağını düşünüyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler