HABER

Pakistan’da '‘tecavüze tecavüz' cezası

Pakistan'ın Pencap eyaletinde bir köy meclisi, köyde meydana gelen bir tecavüze ilişkin davada "tecavüze tecavüz" cezası verdi. Pencap eyaletinin Multan bölgesindeki bir köyde meydana gelen olayda 16 yaşındaki bir kız çocuğuna, köy meclisinin kararıyla ağabeyi bir başka kıza tecavüz etti diye tecavüz edildi. Köy meclisine 12 yaşındaki kızının tecavüz edildiği şikayetinde bulunan adama, köy meclisi adamın da, suçlunun 16 yaşındaki kız kardeşine tecavüz etmesini emretti.

Pakistan’da '‘tecavüze tecavüz' cezası

Hindustan Times gazetesinin haberine göre Multan polisi aralarında köy meclisi başkanının da bulunduğu 20 kişiyi tutukladı.

Multan polis müdürü olayla ilgili olarak ‘‘Köy meclisine yansıtılan olayda, meclis oybirliğiyle sanığın kız kardeşine tecavüz edilmesine karar vermiş.

KIZIN AİLESİ İTİRAZ ETTİ

Kızın ailesinin itirazlarını köy meclisi ‘adaletin ancak sanığın kız kardeşine de aynı şekilde tecavüz edilmesi ile yerine geleceğini' söyleyerek ailenin itirazını reddetmiş'' diye konuştu.

Yerel Dawn gazetesi, genç kıza ailesi ve konsey önünde tecavüz edildiğini bildiriyor.

Rezalet, kızın annesinin polise şikayete gitmesiyle ortaya çıktı. Polis, iğrenç emri veren yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı.

Doktor kontrolünde her iki kıza da tecavüz edildiği belirlendi.

Akraba olan kızların ailelerinin söz konusu emri vermiş olabileceği de bir başka iddia.

MUHTARAN MAİ'NİN HİKAYESİ

Pakistan'da genelde yaşlı aşiret üyelerinden oluşan ancak faaliyetleri yasadışı olan bu konseylerin çeşitli sorunları çözdükleri biliniyor. Söz konusu konseylerden bazıları geçmişte, namus cinayeti ve intikam tecavüzünü de içeren çok sayıda tartışmalı karar almıştı.

Pakistan'da 2002 yılında da bir aşiret konseyi, 28 yaşındaki Muhtaran Mai adlı kadına topluca tecavüz edilmesi emri vermişti. Mai'nin 12 yaşındaki erkek kardeşi, yaşlı bir kadın ile ilişkiye girmekle suçlanıyordu.

Mai kendisine tecavüz edenler aleyhine dava açmış, Pakistan Yüksek Mahkemesi mahkum edilen altı kişiden beşine verilen cezaları iptal etmişti.

Zamanla önemli bir insan hakları aktivisti olan Mai, Pakistan'dan ayrılması için yapılan çağrılara karşın ülkesini terk etmeyerek köyünde okul yaptırmış, yaşam öyküsü ise 2014'te New York'ta sergilenen 'Parmak İzi' adlı operaya konu olmuştu.

En Çok Aranan Haberler