YURTHABER

Erzurum
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Palandöken'de Pistleri Yarıyıl Tatilcileri Doldurdu

Dünyaca ünlü kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı'da, yerli ve yabancı turistler, pistleri doldurarak kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Dünyaca ünlü kayak merkezleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı'da, yerli ve yabancı turistler, pistleri doldurarak kayak yapmanın keyfini yaşadı. Otellerdeki doluluk oranları da yarıyıl tatilcilerinin de gelmesiyle yüzde 100'e ulaştı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışıyla kar kalınlığı Palandöken'de 40, Konaklı'daki pistlerde 85 santimetreye ulaştı. Bütün pist ve liftleri açık olan kayak merkezinde Polonya, Rusya, Ukrayna ve İran başta olmak üzere farklı ülkelerden gelen turistler, kayak yapmanın tadını çıkarıyor. Turistlerin yanı sıra farklı illerden gelen vatandaşlar da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında yenilenen pistlerde kayak, snowboard yaparak, kızak kayarak tatili en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Yarıyıl tatili dolayısıyla kayak merkezinde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranları da yüzde 100'e ulaştı. Müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için hummalı çalışmalarını tamamlayan otel yöneticileri, müşterilere her türlü imkanı sağlıyor. Bir otelin idari işler müdürü Ömer Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelin pistlerinde 70 santimetre sıkıştırılmış kar olduğunu belirterek, kayak merkezinde hiçbir şekilde kar sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi. Kayak merkezi için yoğun talep olduğunu anlatan Akca, "21 pist açık. Bunların toplam uzunluğu da 50 kilometreye tekabül ediyor. Sabah 08.00'den akşam 20.00'ye kadar rahatça kayak yapılabiliyor. Gece kayağı için aydınlatılmış pistlerimiz var. Bununla beraber 700 metrelik sadece kızak için pistimiz var. 220 metrelik snowboard için pistimiz var" dedi. Gece ve gündüz aktivasyonların olduğunun altını çizen Akca, yerli ve yabancı misafirlerin kayağın yanı sıra sağlıklı yaşam merkezlerini de kullandığını vurguladı. Yarıyıl tatili için hummalı bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Akca, "Palandöken, dünyanın nadir kayak merkezlerinden bir tanesi. Şehirle beraber kayak merkezi bir bütün" diye konuştu. Kayak için ailesiyle İstanbul'dan gelen Pelin İşgüden de yarıyıl tatili için Palandöken'i tercih ettiklerini vurgulayan, "İki yıldır buraya geliyorum. Kızım da ilk defa kayak öğrendi. Uludağ'a da gittik, Kartepe'ye de gittik ama en güzel yer burası" ifadelerini kullandı. Üniversite öğrencisi Tolga Keleş, kayak için ilk kez Erzurum'a geldiğini belirterek, "Çok memnun kaldık. Zaten Türkiye'de tek kar olan yer Palandöken" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler