YURTHABER

Denizli
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pamukkale ve Karahayıt turizm yatırımcılarının gözdesi oldu

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale ve kırmızı...

Pamukkale ve Karahayıt turizm yatırımcılarının gözdesi oldu

Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale ve kırmızı travertenlere sahip Karahayıt’ın, yerli ve yabancı turizm yatırımcılarının gözdesi olduğunu söyledi. Korkmaz, altı firmanın bölgeye yatırım yapmak için Turizm Yatırım Belgesi aldığını ifade etti.
İkisi beş yıldızlı tesis olmak üzere belge alan firmaların dışında Özkan Atik Şirketler Grubu’nun Güney Koreli Choyang ile yapacağı 100 milyon dolarlık termal otel projesinin bitme aşamasına geldiğini, Hilton oteller zincirininse fizibilite çalışmasının sürdüğünü aktaran Korkmaz, “Denizli’deki turizm yatırımlarının tamamlanmasıyla 15 bin 126 yatak kapasitesi yüzde 10 dolayında artacak. Beş yıldızlı tesis sayısı, üçten altıya çıkacak. Denizli’nin son yıllardaki turizm atılımını gören yatırımcılar, 2 milyonu aşkın turistin ziyaret ettiği Pamukkale ve Karahayıt’ta tesis kurmak için adeta yarışa girdi.” dedi.
Turizm Yatırım Belgesi alan firmalardan Doğa Otel’in beş yıldızlı 308 yataklı tesisi Karahayıt’a, yine beş yıldızlı 300 yataklı bir oteli ise şehir merkezine yapacağını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Korkmaz, “İnşaat çalışmaları süren Gül Termal’in dört yıldızlı 224 yataklı tesisi Gölemezli beldesine, kısa sürede açılması beklenen Şiir Otel’in ise üç yıldızlı 84 yataklı tesisi Denizli merkeze yapılıyor. White Heaven Otel ise üç yıldızlı 30 yataklı ve Motel Tanman 20 yataklı tesisi Pamukkale’ye yapmak için harekete geçti.” şeklinde konuştu.
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan ise ilin turizminin Türkiye ve dünya genelinde daha çok pay alması için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Bugün Türkiye'de turizm dediğinizde üç yer akla geliyor. Birisi İstanbul, birisi Kapadokya ve birisi de Pamukkale. Denizli turizmi, son yıllarda belli bir noktaya geldi. Uluslararası otel zincirleri dahil yeni yatırımcılarımız var. Bu da şehrin turizminin ne kadar iyi olduğunu ve gelecek vaadettiğini gösteriyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler