HABER

Patnos'taki rüşvet operasyonu il ilgili iddianame kabul edildi

AĞRI (İHA) - Ağrı'nın Patnos ilçesinde 29 Aralık 2008 tarihinde düzenlenen rüşvet operasyonu kapsamında hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede, aralarında 9 askerin de bulunduğu 21 kişi hakkında 12 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Van'ın Erciş ilçesi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamesi kabul edilen davanın 29 Mayıs tarihinde görüşüleceği bildirildi.

Patnos Cumhuriyet Savcılarından Mehmet Şekerci ile Halil İbrahim İskenderoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, Van'ın Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Akçagedik Karakol Komutanlığı'nda görevli 8 rütbeli asker ile Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 1 rütbeli askerin "rüşvet almak" ve "şebeke üyesi olmak"tan ve Patnos'ta ikamet ettikleri belirtilen 12 sivil vatandaşa rüşvet vermek suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları istendi.

Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen davanın taraflara tebliğ edildiği ve iddianamenin 20 sayfadan oluştuğu belirtildi. Olaydan sonra Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı'nda çalışan personellerden birçoğunun görev yerlerinin değiştirildiği ve bazılarının Ağrı'nın diğer ilçelerine kaydırıldığı öğrenildi.

Ayrıca yine aynı operasyonda gözaltına alınan astsubay ve uzman çavuşların da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında ise 'suç işlemek ve örgüt kurmak' suçlarından Patnos Asliye Ceza Mahkemesi'nde 6 yıla kadar hapis istemiyle ikinci bir dava daha açılmıştı. Bu davanın ise mahkeme tarafından değerlendirme aşamasında olduğu belirtildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
29 Aralık 2008'de Ağrı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'nin, 6 ay yürüttüğü soruşturma neticesinde çökerttiği şebekenin, sınır ticareti kapsamında Gürcistan ve İran'dan yurda giren akaryakıt ile Van'dan yasadışı yollarla sokulan kaçak akaryakıtı batı illerine sattığı tesbit edilmişti. Soruşturmada şebekenin tüm hareketleri adım adım izlenmiş, telefonları dinlenmişti. Akçagedik Karakol Komutanlığı ile Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan bazı askerlerin şebeke üyeleriyle ilişkileri saptanmıştı. Jandarma personelinin, rüşvet karşılığı kaçak akaryakıt sevkıyatı yapan tankerleri görmezden geldiği ve geçişlerinde kolaylık sağladığı gibi şebekeden menfaat temin ettiği ve rüşvet aldığı iddia edilmişti.

Operasyonda, 6'sı jandarmada görevli 14 kişi 'suç işlemek veya örgüt kurmak amaçlı rüşvet almak vermek ve petrol kaçakçılığı' suçlarından gözaltına alınmış, 2 astsubay ile 2 sivil vatandaş rüşvet aldıkları gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Diğer askerler ile sivil vatandaşlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler