HABER

PAÜ Nükleer Tıp Merkezi açıldı

DENİZLİ (İHA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi'nde kurulan Nükleer Tıp Anabilim Merkezi hizmete girdi. Türkiye'nin bir çok üniversitesinde bulunmayan nükleer tıp merkezinde hastaları görüntüleme hizmeti ile birlikte radyoaktif kaynaklarla tedavi yapılmaya başlandı.

Tiroid (Guatr) hastalaklarında düşük doz radyoaktif iyot tedavisi, eklem hastalıkları ve kanserlerin kemiğe ağrılı yayılımlarında tedavi verecek olan nükleer tıp merkezinin açılış töreni PAÜ Tıp Fakültesinde yapıldı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ve üniversite yetkililerin katıldığı törende konuşan PAÜ Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Suna Kıraç, hizmete giren merkezin bir çok hastalığın tanı ve tedavisi konusunda vatandaşlara büyük hizmet vereceğini söyledi. Merkezin çalışmaya başladığı günden itibaren 11 bin 100 hastaya hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, "Eksiklikler nedeniyle açılışını bugüne kadar yapamamıştık. 600 bin dolara malolan nükleer tıp merkezde sık görülen mide ülseri veya gastrit yakınmaların nedeni belirlenerek özel ölçüm cihazı ile enfeksiyon olup olmadığı 5 dakikada gösterilebilmektedir" dedi.

Nükleer Tıp Merkezi'nde kamera ünitesinin bulunduğu görüntüleme odasının yanısıra, hastaların görüntüleme anında izlendiği ve elde edilen görüntülerin işlemlendiği işlem odası ile radyoaktif madde uygulanmış hastaların bekletildiği bekleme odasından oluşuyor. Kalp hastalıklarının tanısı, baypas cerrahisinden sonra hastaların izlenmesinin yanısıra, beyin hastalıklarının tanımlanması ve özellikle çocuklarda sara hastalığının saptanarak tedavi edilebileceği merkezde diğer yöntemlerle gösterilemeyen kanser odaklarının da belirlenebildiği kaydedildi. Hastanede kurulan Radyasyon Güvenlik Komitesi'nin, radyasyonla uğraşan birimlerde çalışan personelin sağlık kontrollerini periyodik olarak yapılmasını ve elde tutulan bilgilerin Türkiye Atom Enerji'sine bildirildiği kaydedildi.

En Çok Aranan Haberler