YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Peker: İşletmeler plan ve proje yapmak zorunda

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye Hizmet Müdürü Danyel...

Peker: İşletmeler plan ve proje yapmak zorunda

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Osmaniye Hizmet Müdürü Danyel Peker artık deneme yanılma yolu ile doğruyu bulma devrinin kapandığını söyledi.
KOSGEB tarafından desteklenen “İş süreçlerinin Bilgisayar kontrollü yazılımlar ile İyileştirilmesi ve Sülemiş Sosyal Tesislerinin tanıtılması” projesinin uygulama süreçleri toplantısı Osmaniye Büyük Otel’de gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan KOSGEB Müdürü Danyel Peker “Dünyanın öbür ucuyla anında haberleşiyoruz. Uçağa ve hızlı trenlere binip bir yerden bir yere çok hızlı gidebiliyoruz. Ama işin ilginç tarafı bu kadar hızlı hareket etmemize rağmen zaman fakiriyiz. Yani insanlar daha hızlı hareket ediyor, kısa sürede daha çok şey yapıyor ama zamanı kalmıyor. Eskiden kalan zamanın daha az kısmında hatta herkes zamanı olmamaktan zaman fakirliğinden şikayet ediyor.” dedi.
İşletmelerin eskiden kalma alışkanlıkları arasında yer alan deneme yanılma yönetiminin zaman kaybı yaşatacağını anlatan Peker, “Zaman o kadar hızlı değişiyor ki sizin kafanızdaki o şunu yapmazsam bunu yaparım planının ikisi de o zaman içinde demode oluyor. Bunun bu dönem içinde artık insanların özellikle işletmelerin hatta kişilerin plan proje yapması nereden neredeyken nereye gelmek istediğini net bir şekilde ortaya koyması gerekiyor. Özellikle işletmelerin biz bugün neredeyiz yarın nerede olmamız gerekiyor? işletmeler artık projeli işler yapma işinin içerisine girmek zorunda. Nereye gittiğini bilmek zorundadır. Eğer nereye gittiğinizi bilmiyorsanız nerde olduğunuz çokta önemli değil. Artık içerisinde yaşadığımız dönemde insanların plan yapmak zorunda ve yaptıkları planları revize ederek sonucunu değerlendirmek zorundadır. KOBİ’lere %60 oranında 150 bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Bu işletmeler için iyi bir bütçedir. Bunun %10’da ham madde ve ekipman desteği de olabiliyor. Buradaki ana esperi şu bir işletme gelişmek istiyorsa bu gelişmesi ile ilgili her türlü paranın nereye gittiğin hesabını bilmek ve projelendirmek zorunda KOSGEB’e vermek için değil kendi parasını harcarken de böyle yapmak zorunda.” diye konuştu.
Program Yagem Bilişim Danışmanlık firması Genel Müdürü Remzi Solak’ın proje hakkında yaptığı sunumla son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler