Tarih boyunca toplumlar birbirleri ile etkileşimde bulunmuşlardır. Toplumlar bu etkileşim sonucunda kültürel ve dil yapısı yönünden birbirini etkiler. Toplumlarda dil ve kültür açısından meydana gelen benzerlikler bu sebeptendir. Dilimiz, farklı dillerle etkileşim halinde olmuştur. Dilimiz farklı kökenli kelimeler yönünden oldukça zengindir. Yazım yanlışları bu noktada kendini göstermektedir. Kelimelerin yanlış yazımı, art arda yazılan kelimelerin yanlış yazılması durumunda yazım yanlışları baş gösterir. Yazılı anlatım sırasında, peş peşe kelimesinin yazımı doğru olmadığı takdirde yazım yanlışına sebebiyet verecektir. Peş peşe sözcüğü art arda yazılan bir kelime olarak doğru yazılmalıdır.
Dilimizde art arda yazılan kelime grupları bulunmaktadır. Bu kelimelerin bitişik ya da ayrı yazılma durumları vardır. Yazım yanlışına sebebiyet vermemek için art arda gelen kelimelerin nasıl yazılması gerektiği bilinmelidir. Peş peşe sözcüğü de yazımı öğrenilmek istenen bir kelimedir. Peş peşe TDK’ye göre art arda anlamına gelmektedir. İkileme şeklinde yazılan bu kelime ayrı yazılır. Peş peşe yazımı doğru olarak şöyle olmalıdır:
İkileme şeklinde olan kelimelerin yazımı farklılık gösterebilmektedir. Türkçe’de bazı ikilemeler ayrı yazılırken bazı ikilemeler ayrı yazılmaktadır. Yazılı anlatımda doğru bir anlatım sağlamak için yazım yanlışlarından kaçınmak gerekir. Peş peşe doğru yazılışı ayrı olmalıdır. Peş peşe sözcüğü mutlaka ayrı olarak yazılmalıdır. "Peş peşe bitişik mi yazılır?" sorusu için şu cevabı verebiliriz: Yazılı anlatımda doğru yazımı sağlayabilmek için peş peşe sözcüğünü ayrı yazmak gerekir. Kelimenin bitişik yazılması halinde yazım yanlışı oluşacaktır.